Huawei , Türkiye'deki ilk Ar-Ge merkezini açacak

Yeni Ar-Ge merkezine ilişkin "Mutabakat Zaptı" Cumhurbaşkanı Gül'ün huzurunda imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Huawei Technologies (Huawei), Türkiye'deki ilk Ar-Ge merkezini açıyor.

Huawei'den yapılan açıklamada, dünyadaki Huawei Ar-Ge merkezlerinin 15'incisi olacak yatırım ile şirketin, Türkiye'de çalışanlarına, yerel iş ortaklarına ve sektöre gelecek nesil telekom teknolojileri konusundaki becerilerini ve uzmanlığını aktarmayı hedeflediği belirtildi.

Yeni Ar-Ge merkezine ilişkin "Mutabakat Zaptı"nın bugün Çin'in Shenzhen kentinde Huawei Türkiye Genel Müdürü Liang Zhihui ile Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün huzurunda imzalandığı bildirilen açıklamada, Huawei'nin, Türkiye'yi bölgenin kilit ülkelerinden biri olarak kabul ettiği ve bu nedenle de ilk etapta 150 Türk mühendisinin görev alacağı Ar-Ge merkezini kurma kararı aldığı kaydedildi.

Açıklamada, imza töreninde konuşma yapan Korkmaz'ın da şu sözlerine yer verildi:

"Bu yatırım projesi, Yatırım Ajansı'nın katma değer yaratan, yüksek teknolojiye yönelik yatırımları teşvik etme temel misyonuna paralel olup büyük önem taşımaktadır. Ajans olarak, başlıca stratejik yaklaşımlarımızdan biri de Türkiye'yi ve ekonomisini, yenilikçilikle desteklenen, bilgiye dayalı bir ekonomi olarak tanıtmaktır. Bu nedenle de projenin hemen başlangıcında Huawei Ar-Ge merkezinde görev alacak 150 Türk mühendis büyük önem teşkil etmektedir."

Türkiye'nin yalnızca kendi için değil, bölgede de ekonomik büyüme için güçlü ve sağlam bir platform teşkil ettiğini belirten Liang Zhihui de "Türkiye'deki yetenekli ve kalifiye iş gücü bizleri oldukça etkiledi. Faaliyet gösterdiğimiz toplumların uzun vadeli ortakları olarak, yüksek kaliteli eğitim aracılığıyla, eğitime katılanların becerilerini en son teknolojilere paralel şekilde geliştirmeye büyük önem veriyoruz. Türkiye'de de sektörün uzun vadede gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.