İGDAŞ, Avrupa Gaz Araştırmaları Grubu üyesi oldu

İGDAŞ, Avrupa'daki gaz dağıtım şirketleriyle araştırma ve geliştirme alanında işbirliği yapabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş (İGDAŞ), Avrupa Gaz Araştırmaları Grubu (GERG) üyesi oldu.

İGDAŞ'tan yapılan açıklamada, İGDAŞ'ın, Avrupa'daki gaz dağıtım şirketleriyle araştırma ve geliştirme alanında işbirliği yapmak, ortak projeler yürütmek, karşılıklı bilgi paylaşımı amacıyla GERG üyesi olduğu belirtildi.

Merkezi Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan GERG'in, 1961'de Avrupa Topluluğu içinde gazla ilgili araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi, etkinliğinin artırılması ve gaz sanayinin güçlendirilmesi amacıyla kurulduğu kaydedildi.

GERG üyelerinin, Avrupa'daki 80 milyon endüstri, ticari, konut ve güç santrali müşterisine hizmet verdiği ifade edilen açıklamada, kuruluşun akademisyenler, üreticiler ve diğer üye olamayan kurumlar ile teknik bilgi değişimi yaptığı, özellikle araştırma ve geliştirme projelerine büyük önem verdiği aktarıldı.

GERG bünyesinde, sektörle ilgili temel araştırma alanlarına yönelik oluşturulan teknik komitelerin, üyelerin önerdiği projeleri değerlendirdiği ve uygun görülenlerle ortaklaşa bu projeleri gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, İGDAŞ'ın yeni üye olduğu organizasyon grubunda, projeleriyle teknik çalışma komitelerinde aktif rol alacağı vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan da 4 milyonu aşan abonesiyle doğal gaz sektöründe Türkiye'nin lokomotifi olan İGDAŞ'ın, Avrupa devleri tarafından oluşturulan GERG'e üyeliğinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Aslan, grubun en aktif üyesi olmak istediklerini, proje ve önerileriyle organizasyonların her zaman içinde olacaklarını belirtti.