IKEA Bursa mağazasını 13 Kasım'da açacak

IKEA, açılıştan önce 670 bin konuta katalog dağıtacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Türkiye'deki dördüncü mağazasını 13 Kasımda Bursa'da açmaya hazırlanan, mobilya ve ev aksesuarı mağazalar zinciri IKEA, açılıştan önce 670 bin konuta katalog dağıtacak.

Firmanın İstanbul ve İzmir'deki mağazalarında 11 Eylülde dağıtımına başladığı, önümüzdeki haftadan itibaren Bursa'da da dağıtılacak "2009 IKEA Kataloğu"nun tanıtım toplantısı Bursa'da yapıldı.

IKEA Ticari Direktörü Seda Gürel, toplantıda, "Eviniz yaşam tarzınızı yansıtsın" sloganıyla Bursalı tüketicilerle buluşacak kataloğun birbirinden güzel tasarımlı, kaliteli, kullanışlı ve düşük fiyatlı mobilya ve ev aksesuarlarının yanı sıra her zevke ve her bütçeye hitap eden 68 örnek yaşam alanıyla tüketicilerinin ilham kaynağı olacağını savundu.

Kataloğun, IKEA'nın en önemli iletişim ve pazarlama aracı olduğunu, katalogdaki fiyatların bir yıl geçerliliğini koruduğunu, hatta katalogda yüksek tutulan fiyatların daha düşük olabileceğini dile getiren Gürel, firmanın oturma ve yatak odaları, mutfak gibi yaşam alanlarına önem vererek ön plana çıkmak istediğini vurguladı.

Gürel, katalogda bu yıl 800'ü yeni olmak üzere 3 bin 250 ürünün tanıtıldığını, mağazada ortalama 7 bin ürün olduğu dikkate alındığında mağazanın yaklaşık yarısının katalogdan incelenebileceğini anlattı.

400 kişiye istihtam sağlayacak

Türkiye'de halen üç mağazası bulunan IKEA'nın aynı zamanda Türkiye genelinde 27 firmadan toplam 520 ürün alımı yaptığına, Bursa'da da özellikle tekstil alanında önemli firmalarla çalıştıklarına dikkati çeken Gürel, Bursa'daki mağazada 400 kişinin istihdam edileceğini, hizmet aldıkları ve ortak iş yaptıkları kişilerle bu sayının 2 bini bulacağını ifade etti.