İranlı girişimcilere Türkiye’deki yatırım fırsatları anlatılacak

İran’da faaliyet gösteren tek yabancı denetim şirketi olan Güncel Bağımsız Denetim Danışmanlık ve YMM AŞ, İran devletinin kuruluşu olan İndusrial Management İnstitue ile karşılıklı yatırım fırsatlarını anlatmak konusunda işbirliği anlaşması imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HÜSEYİN GÖKÇE - ANKARA 

İran’da faaliyet gösteren tek yabancı denetim şirketi olan Güncel Bağımsız Denetim Danışmanlık ve YMM AŞ, İran devletinin kuruluşu olan İndusrial Management İnstitue ile karşılıklı yatırım fırsatlarını anlatmak konusunda işbirliği anlaşması imzalandı. İran dışında Rusya, Azerbaycan, KKTC, Kırım ve Yemen’de şubeleri bulunan Güncel Denetim Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Sezer, ambargonun kalkması sonucu oluşan büyük fırsatın, iki taraf için de olumlu sonuç doğuracağını ancak bunun hiçbir şekilde istismar edilmemesi gerektiğini vurguladı. 

İlk toplantı 8-9 Ekim’de
İran’da Basında yer alan çeşitli olumsuz haberlere rağmen, İran’da Türkiye için büyük ilgi olduğunu belirten Sezer, İndustrial Manegement İnstute ile yaptıkları görüşmelerin mutabakatla sonuçlandığını söyledi. Bu mutabakat uyarınca, İran ve Türkiye’deki işadamı ve uygulayıcıların karşılıklı eğitim ve bilgilendirmesinin yapılacağını belirten Sezer, ilk toplantının ise 8-9 Ekim 2015 'te İran’da yapılacağını bildirdi. Türkiye’deki yatırım fırsatları başlıklı iki günlük eğitim verileceğini belirten Sezer, bunun aynı zamanda iki ülke arasındaki ilk eğitim olacağını da kaydetti. 

Sezer, Türkiye’deki yabancı sermaye yatırımları, şube ve irtibat bürosu kurulması, çalışma ve oturma izni alınması gibi konular hakkında bilgi vereceklerini, ayrıca yatırım teşvik mevzuatı ve Türkiye’deki bankacılık işlemlerine ilişkin bilgilerin de eğitim çalışması çerçevesinde aktarılacağını söyledi. 

İranlı işadamlarından yoğun ilgi var 
Eğitim toplantısına, şimdiden İranlı işadamlarının yoğun kayıt yaptırdığını kaydeden Sezer, “İndustrial Management İnstitute yetkilileri Tahran’da Güncel Bağımsız Denetim Danışmanlık ve YMM AŞ tarafından verilecek eğitim için tüm hazırlıkların yapılmaya başlandığını, programın İran’da faaliyet gösteren işadamı ve uygulayıcılara ilan ve basın yayın kurumları aracılığıyla bildirilmeye başladığını şimdiden yoğun bir ilgi olduğunu yüksek bir katılım beklenildiği için eğitim birkaç kez tekrarlanacağı bilgisini verdiler” dedi. 

Ülke sayısı 10’a çıkacak 
Güncel Denetim’in, uluslararası faaliyetleri hakkında da bilgi veren Yılmaz Sezer, halen faaliyet gösterdikleri 6 ülkeye yenilerinin ekleneceğini ve 2015 sonuna kadar ülke sayısını 10’a yükselteceklerini söyledi. bu kapsamda Romanya ve Üsküp’te çalışma yaptıklarını ifade eden Sezer, Balkan ülkelerine da ağırlık vereceklerini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir