İSO: Türkiye, önlem almakta geç kaldı

Küçük, önlem paketinin bir an önce netice alıcı bir kapsamda hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Sanayi üretimi gibi, işsizlik verilerinin de her ay bir öncekine göre daha olumsuz geldiğine işaret eden İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, Türkiye'nin önlem almakta geç kaldığını söyledi.

Tanıl Küçük, istihdam verilerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, küresel krizin, Türkiye'de reel sektörü ve özellikle sanayiyi olumsuz etkilediğini ifade ederek, sanayi sektörünün ağustos ayından bu yana "adeta bir çöküş içinde" olduğunu savundu.

Sanayi üretimindeki düşüşün her ay katlanarak arttığını belirten Küçük, "Sanayideki dar boğaz, doğal olarak istihdamı da olumsuz etkilemiştir. Sanayi üretimi gibi, işsizlik verileri de her ay bir öncekine göre daha olumsuz gelmektedir" görüşünü dile getirdi.

Küresel krizin, dünyanın her yerinde işsizliği artırdığı ve tüm ülkelerin, krizin istihdamda yarattığı tahribatı telafi etmenin arayışı içinde olduğunu vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:

"Türkiye ise, maalesef önlem almakta geç kalmıştır. Ümit ediyoruz ki Hükümetimiz, üretim ve istihdamda giderek olumsuzlaşan bu tabloyu da dikkate alarak üzerinde çalıştığı önlem paketini bir an önce netice alıcı bir kapsamda hayata geçirecektir. Aksi takdirde Türkiye, hem üretim hem de istihdam cephesiyle küresel kriz için çok daha ağır bir fatura ödemek zorunda kalacaktır."