İstanbul, 8 ayda 5 milyon turist ağırladı

Gelen turist sayısının yüzde 3 arttığına dikkat çeken TUROB Başkanı Timur Bayındır, İstanbul'un bir 'kongre merkezi' olarak önem kazandığının altını çizdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Yapılan kongre merkezleriyle İstanbul'un artık her türlü kongreyi alma imkanı kazandığını belirten Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, "İlk 8 ayda kentimizde yüzde 3'lük bir artışla 5 milyona yakın turisti ağırladık" dedi.

Bayındır, TUROB'un Kozyatağı By Otel'de verdiği iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, bu yılın sonunda İstanbul'a gelen turist sayısı olarak geçen yılın rakamlarını yakalamayı ve az da olsa geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bugün İstanbul Kongre Merkezi'nin açılışına katıldığını ve çok gurur duyduğunu belirten Bayındır, "İstanbul, artık yapılan kongre merkezleriyle her türlü kongreyi almaya hak kazandı. İlk 8 ayda kentimizde yüzde 3'lük bir artışla 5 milyona yakın turisti ağırladık" diye konuştu.

Turist sayısındaki artışa rağmen döviz girdisindeki düşüşün devam ettiğini kaydeden Bayındır, ancak rakip ülkelere oranla çok iyi bir performans sergilediklerini ifade etti.

Bayındır, Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin 31 Ekim'de açılmasıyla buradan yurt dışındaki 7 noktaya uçuş yapılacağına işaret ederek, bu durumun, Anadolu yakasının turizmdeki rolünü ve önemini artırdığını ve otel yatırımlarını cezbettiğini söyledi.

İstanbul'da hızla artan yatak arzına da dikkati çeken Bayındır, "İstanbul'un şu an 105 bin 999 olan yatak kapasitesi, yakın gelecekte 129 bin 77 yatağa ulaşacak" dedi.

Yatak kapasitesini artırmanın yanı sıra tanıtım ve pazarlama çalışmalarına her zamankinden daha fazla önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Bayındır, sözlerini şöyle tamamladı:

"TUROB olarak tam 25 yıldır 30'a yakın uluslararası turizm fuarına katılıyoruz. Bu yıl yurt dışındaki fuar çalışmalarımıza workshop'ları da ekledik. Önümüzdeki günlerde Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, İsviçre gibi ülkelerde de workshop düzenleyeceğiz. İstanbul'umuzu ve İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olduğunu anlatmaya devam edeceğiz."