İstihdam ve teşvik paketine TETSİAD desteği

Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı 'Üretim ve İstihdama Destek' paketi, TETSİAD'dan destek gördü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekonomiden sorumlu bakanlarla birlikte, 2 Nisan Perşembe günü kamuoyu ile paylaştığı “Üretim ve İstihdama Destek” paketi, ev tekstili sanayicilerini memnun etti. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TETSİAD Başkanı Yaşar Küçükçalık, büyümenin gerilediği kritik bir dönemde, sanayicinin yeni paket önerisi ile moral bulacağını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Yaşar Küçükçalık, istihdam desteği, yüksek teknoloji yatırımlarına destek, Ar-Ge ve tasarıma verilecek desteği önemli buluyoruz dedi. Yaşar Küçükçalık açıklamasına şu şekilde devam etti: 

"Dünya ve çevre ülkeler ekonomisinde olumsuz gelişmelerin yaşandığı ve buna bağlı olarak, Türkiye’de kapasite kullanım oranın düştüğü, üretim, istihdam ve ihracatın azaldığı, büyümenin gerilediği ve sanayicinin moral motivasyonunun gerilemeye başladığı, çok kritik bir dönemde, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan, istihdam ve yatırımları artırmak amacıyla hazırlanan 11 maddelik yeni teşvik paketini olumlu buluyor ve destekliyoruz. Bu tür kararların, sanayicimiz için itici güç olacağını ve ekonomimize büyüme yönünde ivme kazandıracağını düşünüyoruz. Bu açıklanan paketle, özellikle, sanayicimiz üstündeki aşırı yükün, bir derecede olsa hafifletilmesinin amaçlanması, uluslararası arenada rekabet gücümüzü sürdürülebilir kılacaktır.

Başbakanımız Sayın Davutoğlu’nun, ekonomi kurmayları değerli bakanlarımızla birlikte açıklamış olduğu teşvik paketi, bizim için pek çok yönden olumlu gelişmelerin umudunu vaat etmektedir. Ancak, özellikle; istihdam desteği, yüksek teknoloji yatırımlarına destek, Ar-Ge ve tasarıma verilecek desteğin geliştirilmesi gibi maddeler, bizim en çok üzerinde durduğumuz ana başlıklar oldu. 

Tabiidir ki, tek bir dokunuşla, her şeyin bir anda değişebileceği gibi bir beklenti içinde değiliz. Ancak, bu kararlar çok iyi niyetle alınmış, önemli kararlar, önemli adımlardır. Bu tip girişimlerin sürdürülmesi, büyüme umudumuzu canlı tutacaktır. Zaman içinde, sanayi ve ekonomimizin içinde yer alan tüm paydaşlar bir araya gelerek, koşulların iyileştirilmesi ve sürdürülebilirlik için gerekli düzenlemeleri tekrar değerlendirebiliriz. 

Sanayicimiz ve işadamlarımız, bu tür önlemlerin açıklanması ile yalnız olmadığını ve devletin tüm gücüyle sorunlarımıza sahip çıktığını bir kez daha görmenin mutluluğunu yaşamaktadır.”