İTO seçmen listelerini internete aktardı

Listelerin bulunduğu sitedeki sorgu ekranına sicil numarası girilerek, seçim askı listeleri üzerinde sorgulama yapılabiliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İstanbul Ticaret Odası, seçim listelerini internet ortamına aktardı.

İTO'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de ilk defa oda seçimleri için Seçim Yetki Belgesi başvurularını internete taşıyan İTO'nun, seçim listelerini de internet ortamına aktardığı belirtildi.

Seçme ve seçilme hakkına haiz üyeleri gösteren güncel üye listelerinin, İTO portalında duyurulmaya başlandığı ifade edilen açıklamada, listelerin bulunduğu sitedeki sorgu ekranına sicil numarası girilerek, seçim askı listeleri üzerinde sorgulama yapılabildiği ve bu sayede firmanın unvanı, meslek grubu, oy kullanacağı meslek grubu ve sandık numarası ile sandığın bulunduğu fuar alanı gibi bilgilere kolayca ulaşılabilindiği kaydedildi.

Açıklamada, seçmen askı listelerine üyelerin yoğun ilgi gösterdiğinin altı çizilerek sorgulama hizmetinden 5-18 Şubat 2009 tarihleri arasında 28 bin 125 kişinin yararlandığı vurgulandı.

İTO portal kullanıcıların bilgisine sunulan diğer bir hizmetin ise meslek gruplarına göre ayrılmış seçim listeleri olduğu belirtilen açıklamada, bu uygulamada online işlemler menüsüne tıklayan ziyaretçilerin, 90 meslek grubuna göre ayrılmış seçmen listelerini Fatih 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'ndan çıktığı haliyle görebildikleri duyuruldu.

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş açıklamada, e-İTO Projesi çevresinde Oda hizmetlerini elektronik ortama taşımaya başladıklarını hatırlatarak, proje çerçevesinde pek çok farklı uygulamanın hayata geçmek için gün saydığını bildirdi.

İTO Organ Seçimlerine ilişkin diğer önemli bilgilerin de www.ito.org.tr adresinde toplu şekilde kullanıcılara duyurulduğu ifade edilen açıklamada, İTO'nun ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın duyuruları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Oda Organ Seçimlerine ilişkin genelgeleri ile gerekli diğer tüm bilgilerin bu sitede mevcut olduğu bildirildi.