'İzmir serbest bölgeler kenti olsun'

EGEV'in 25'nci yıl resepsiyonunda konuşan Ekonomi Bakanı Zeybekci, İzmir'in serbest bölgeler kenti olacak şekilde yeniden planlanabileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı'nın (EGEV) 25. yıl nedeniyle düzenlediği resepsiyona katıldı. Hilton Otel'de gerçekleştirilen etkinliğe, Bakan Zeybekci'nin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı. 

Bakan Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, İzmir'in daha önce girdiği EXPO yarışını talihsizlik nedeniyle kazanamadığı, ancak Ege'nin kendi EXPO'sunu yapabilecek potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Zeybekci ayrıca, iş adamlarına İzmir'in serbest bölgeler kenti olması için şehri yeniden planlama teklifinde bulundu.

Geçtiğimiz yıl İzmir'e 200 milyon liralık ihracat desteği verdiklerini de belirten Zeybekci, 2017'de ihracatta yüzde 10 civarında büyüme beklediklerini söyledi.

"Ege, yenilenebilir enerjinin merkezi olsun"

EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam ise, Vakfın 1992 yılından beri kent ve bölge ekonomisine katkı verdiğini söyledi. Ege Bölgesi'nin ülkenin yenilenebilir enerji merkezi yapılmasını isteyen Susam, "Havacılık ve savurma sanayisinde de Ege, diğer illere önderlik yapabilir. Diğer yandan bölgemiz artık biran önce 'Limanlar Bölgesi' haline gelmeli. Yeni çıkan Serbest Bölgeler Kanunu ile Ege, son derece avantajlı konuma gelmiştir. Tarım ve hayvancılığı da bir güç olarak görmeliyiz. Bu gücü bilgi, Ar-Ge ve teknoloji ile birleştirip yüksek katma değerli ürünlere dönüştürmeliyiz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir