Kapalı sınır Ro-Ro ile aşıldı

UND Yönetim Kurulu Üyesi Şanverdi: "Cilvegözü Sınır Kapısı'nın kapatılmasının ardından İskenderun ilçesinde ve Mersin'de başlatılan ro-ro seferleri nakliyecilerimiz için umut oldu"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
 
HATAY  - Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Şanverdi, Cilvegözü Sınır Kapısı'nın kapatılmasının ardından İskenderun ilçesinde ve Mersin'de başlatılan ro-ro seferlerinin nakliyeciler için umut olduğunu belirtti.
 
Şanverdi, Suriye'de yaşanan karışıklıklardan dolayı bu ülke üzerinden yapılan taşımacılığın tamamen durduğunu ve bu durumun nakliyecileri çok kötü etkilediğini söyledi.
 
Hatay'da yaklaşık 8 bin tırın bulunduğunu, bunların birçoğunun Orta Doğu ve Körfez ülkelerine taşımacılık yaptığını ifade eden Şanverdi, "Cilvegözü Sınır Kapısı'nın kapatılmasının ardından İskenderun ilçesinde ve Mersin'de başlatılan ro-ro seferleri nakliyecilerimiz için umut oldu. Haftada 4 sefer yapılan ro-ro taşımacılığı sayesinde Cilvegözü'nün kapanmasının ardından atıl duruma düşen birçok tır yeniden çalışmaya başladı. Bu seferler sayesinde nakliyecilerin yeniden yüzü güldü" diye konuştu.