KOBİ'lerden destek istedi

ORSİAD Başkanı Özcan Ülgener,"KOBİ'lere daha çok destek verilmelidir, küresel ekonomik krizin yaşandığı dönemde Türkiye'miz bu krizi KOBİ'lerin desteği ile atlatabilmiştir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Ostim Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Özcan Ülgener, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) Türkiye ekonomisinin can damarı olduğunu belirterek, "KOBİ'lere daha çok destek verilmelidir, küresel ekonomik krizin yaşandığı dönemde Türkiye'miz bu krizi KOBİ'lerin desteği ile atlatabilmiştir" dedi.

ORSİAD'ın 400'e yakın üyesi ile OSTİM'deki en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Ülgener, derneğin önümüzdeki günlerde daha da gelişip büyüyeceğini dile getirdi.

Ülgener, ORSİAD olarak bölgedeki sanayi kuruluşlarına katkı sağlayabilmek ve bu kuruluşların sorunlarına çözüm üretebilmek için daha fazla çaba sarf edeceklerini kaydederek, bu süreçte medyayla da daha yakın ilişkiler geliştireceklerini söyledi.

Son 6-7 yıl içerisinde 750'ye yakın sanayiciyi yurtdışındaki fuarlara götürdüklerini ifade eden Ülgener, "Sanayicimizin son teknolojiyi yakalayabilmesi ve dünyadaki gelişmelerden haberdar olabilmesi için yurtdışı gezileri ve bu ülkelerdeki fuarlara katılım çok önemli. Biz de ORSİAD olarak bunun farkındayız. Üyelerimizin yaklaşık yüzde 25'i yurtdışı fuarları sayesinde işyerlerini yenileyebildi" diye konuştu. 

KOBİ'ler ekonominin can damarı

Ülgener, KOBİ'lerin Türkiye ekonomisinin can damarı niteliğinde olduğunu vurguladı. Ülkedeki işletmelerin önemli bir bölümün KOBİ niteliğindeki işletme olduğunun altını çizen Ülgener, "KOBİ'lere daha çok destek verilmelidir, küresel ekonomik krizin yaşandığı dönemde Türkiye'miz bu krizi KOBİ'lerin desteği ile atlatabilmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Ostim ve İvedik bölgesinde yaklaşık 13 bin işyeri bulunduğuna işaret eden Ülgener, bankalarla yaptıkları ikili anlaşmalarla, sanayiciye düşük faizli kredi kullandırma imkanı sunduklarını belirtti. Ülgener, Kazan bölgesinde bir kooperatif oluşturduklarını, bu alanda yüksek teknoloji ürünlere odaklanacaklarını da sözlerine ekledi.

Kahvaltının ardından basın mensupları ile toplu fotoğraf çektiren Ülgener, önümüzdeki dönemde buna benzer bilgilendirme toplantılarının sayısını artıracaklarını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir