Kolombiya çarşaflık kumaş satın alacak

Türkiye'den çarşaflık kumaşlar ithal talebinde bulunan Kolombiyalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kolombiya, Orta ve Güney Amerika arasında bir bağlantı noktası olması dolayısıyla stratejik bir konuma sahiptir. Yüzölçümü bakımından Latin Amerika ülkeleri arasında 5. büyük ülke olan Kolombiya’nın Pasifik Okyanusu’na ve Karayip Denizi’ne kıyısı bulunmaktadır. Sınır komşuları Panama, Ekvator, Peru, Venezuela ve Brezilya’dır. 

Kolombiya’nın başlıca ihraç ürünlerini madencilik ve tarım ürünleri oluşturmaktadır. Ülkenin  ihracatı ağırlıklı olarak ham petrol , taşkömüründen elde edilen katı yakıtlar, kahve , kesme çiçek, işlenmiş petrol ürünleri , altın  ve muzdan oluşmaktadır.

Kolombiya’nın  ithalatında ise işlenmiş petrol ürünleri, binek otomobilleri ve telefon cihazları  en yüksek paya sahip ilk üç ürün grubudur. Hava taşıtları, ilaç, otomatik bilgi işlem makineleri, mısır, aşı ve serumlar, kauçuktan yeni dış lastikler, etilen polimerleri, TV alıcıları ve monitörler, karayolu taşıtları aksamı, soya küspesi, medikal cihazlar, eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar ve buğday ise ülkenin ithalatındaki diğer başlıca ürünlerdir. 

Kolombiya’nın ihracatında ilk sırada yer alan ABD’nin payının yüzde 28,2 olduğu, bu ülkeyi Panama (yüzde 6,7), Çin (yüzde 6,3), İspanya (yüzde 4,4) ve Hollanda’nın (yüzde 4,2) izlediği görülmektedir. Türkiye ise Kolombiya’nın ihracatında yüzde 2,1 pay ile 12. sırada yer almıştır. 

Kolombiya 2015 yılı ithalatının yüzde 28,8'ini ABD’den gerçekleştirilmiştir. Aynı yıl Çin, Kolombiya'nın ithalatında yüzde 18,6 pay ile ikinci sırada yer almış; Meksika (yüzde 7,1), Almanya (yüzde 4,2) ve Brezilya (yüzde 3,9) ise Kolombiya’nın diğer başlıca tedarikçileri olmuştur. Türkiye, Kolombiya’nın başlıca tedarikçileri sıralamasında aynı yıl yüzde 0,4 pay ile 27. sırada yer almıştır. 

Türkiye'den çarşaflık kumaşlar ithal talebinde bulunan Kolombiyalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/325094_request-information-for-cotton-fabric-for-colombia 

Bu konularda ilginizi çekebilir