LİYAKAT’ın kursu ile 18 yaşında girişimci oldu

Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği'nin (LİYAKAT) girişimcilik kursunu başarıyla bitiren Gülşah Bircan Akpınar, KOSGEB desteği ile 18 yaşında kendi işletmesini kurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR (DÜNYA) - Dünyada girişimci yaşının hızla düştüğünü belirten LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi, artık İzmir’de çocuk girişimcilerin zamanının geldiğini ifade etti. LİYAKAT'ın İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası (İTKO) işbirliğinde açtığı girişimcilik kursunu başarıyla bitiren 18 yaşında en genç kadın girişimci ünvanına sahip Bircan Akpınar tarafından kurulan Dur Market'in açılışında konuşan Eskinazi, "Eğer tüketen değil üreten bir toplum istiyorsak girişimcilerimizi çok daha erken yaşta iş dünyasına hazırlamalıyız. Bu konuda geç kalırsak hiç bir zaman üreten bir toplum olamayız" dedi. 

Bu gerçekten hareket ederek LİYAKAT olarak çocuk girişimcilere kapılarını açtıklarını kısa süre önce Çocuk Girişim Atölyesi'ni kurduklarını söyleyen Eskinazi, "Ekonomimiz cesur girişimcilere ihtiyaç duyuyor. Bunu sağlamanın yolu da erken yaşta eğitimini alıp iş hayatına atılmaktan geçiyor. İzmir'in de cesur kadın ve erkeklerini girişimcilik kurslarımıza bekliyoruz" diyo konuştu.  

Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu öğrencisi olan Gülşah Bircan Akpınar da, "Herşeyden önce ben bir kadınım ve kendi ayaklarım üzerinde durabilmek biz kadınlar için çok daha önemli. Uzun süre iş aradım ancak kimse okuyan bir genç kıza iş vermek de istekli değil. Yarı zamanlı iş kavramı da ülkemizde çok geçerli değil. Bende kendi işimi kurmaya karar verdim, LİYAKAT da bunun yolunu gösterdi" dedi. 

KOSGEB’in ‘Her Cuma Bir İşletme Açıyoruz Projesi’nin kamuoyunda büyük ilgi gördüğünü ifade eden KOSGEB İzmir Güney Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı  ise artık her cuma iki işletme açmaya karar verdiklerini söyledi. Türkiye'de kadının ekonomiye katılım oranın dünya ve AB ülkelerinin oranın çok altında olduğunu belirten Çanakçı, ekonomik olarak zengileşmenin yolunun atıl durumda olan bu potansiyelin harekete geçirilmesiyle mümkün olacağını kaydetti.