Marmarabirlik, ilk ödemeyi 14 Kasım'da yapacak

20 günde 12 bin ton ürün alan Marmarabirlik, ilk ödemeyi 14 Kasım'da yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Bu yıl ürün elım kampanyasına erken başlayan ve 20 günde 12 bin ton ürün alımı yapan Marmarabirlik, ilk ödeyi 14 Kasım Cuma günü yapacak. İkinci ödeme 28 Kasım Cuma, üçüncü ödeme ise 12 Aralık Cuma günü yapılacak. 

Bu yıl ilk defa ürün alım kampanyasını öne çekerek 22 Ekim'de başlatan Marmarabirlik,  geçen 20 günlük süre zarfında 12 bin ton  ürün alımı gerçekleştirdi. Önümüzdeki hafta alım miktarının 20 bin tona ulaşması beklenirken Marmarabirlik üretici ortağına ilk ödemeyi de gerçekleştiriyor. Buna göre 23 milyon TL tutarındaki ilk ödeme 14 Kasım Cuma günü yapılacak. Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, rekolte düşüklüğünün yaşandığını vurgulayarak; "Üretici ortağımız açısından geçen yıllara göre zor ve sıkıntılı bir yıl. Bu yıl yaşanan belirsizlikler ve birçok olumsuzluklara rağmen Marmarabirlik olarak ortağı mağdur etmeden kuruma zarar vermeden ortak paydada buluşmak arzusundayız. Çünkü, tek taraflı kazanç kimsenin işine yaramaz" dedi. Bu yıl ürünün az olmasına rağmen kısa sürede 12 bin ton ürün alımına ulaştıklarını ifade eden Asa, ilk ödemenin 14 Kasım Cuma günü, ikinci ödemenin 28 Kasım Cuma günü, üçüncü ödemenin ise 12 Aralık Cuma günü yapılmasına karar verildiğini kaydetti. 
 
Asa, fiyatlandırma politikasını eleştirdi

Bu yıl iri daneli ürünün az olması nedeniyle 180 dane ürün alımı yapılmasına karar verildiğini hatırlatan Hidamet Asa şu değerlendirmeyi yaptı; "Bunun sebebi de, yıllara göre oluşturulan alım politikasıdır. Piyasa koşullarında özel sektör temsilcilerinin bizim 180 dane için verdiğimiz fiyatı 150-180  dane arasındaki ürüne vererek ortakların zihnini bulandırdığını görmekteyiz. Biz Marmarabirlik olarak özel sektör gibi hareket edemeyiz. Ürün alım fiyatlarının başında nasıl açıkladıysak sonuna kadar aynı fiyatta alım yapmaktayız. Fiyatlandırma politikası ürünün durumuna göre, arz ve talebe göre değişebilir. Ortaklarımız görecektir ki  kampanyanın seyri içinde uyguladığımız fiyatlandırma politikasında önceki yıllarda olduğu gibi ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha anlaşılmış olacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir