Mauritius’un sabunları Türkiye’den gidecek

Morityus’tan yazan bir müşteri sabun, el sabunu, şampuan, diş mancunu, bebek bezi, oda parfümü gibi ürünleri Türkiye’den ithal etmek istediğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Morityus adalar ülkesinden bir müşteri sabun, el sabunu, şampuan, diş mancunu, bebek bezi, oda parfümü gibi ürünleri Türkiye'den ithal etmek istiyor.

Mauritius dış ticaret ve yabancı sermaye konularında olukça liberal bir yapıya sahiptir. Belirli ürünlerin ithali yasak olmakla birlikte diğer alanlarda ticaret yapma oldukça basit ve pratik hale getirilmiş durumdadır. İhraç Ürünleri İşleme Alanları da devreye sokulmuş olup uluslar arası ticarette rekabet gücü artırılmaya çalışılmaktadır.

Türkiye ile Mauritius arasındaki ticari ilişkiler çok büyük boyutlarda olmamakla birlikte genel olarak değişen bir eğilim göstermektedir. Türkiye Cumhuriyeti ile Morityus Cumhuriyeti arasında Serbest Ticaret Anlaşması’nın iç onay işlemleri Taraflarca tamamlanmış olup, söz konusu Anlaşma 1 Haziran 2013 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Ülkedeki dış ticaret; küçük bir ada ülkesi olmasına rağmen ihracatta Etiyopya ve Madagaskar’ı, ithalatta da Kamerun, Zimbabwe, Kongo ve Togo gibi Afrika ülkelerini geride bırakabilmektedir. Mauritius 1.30 milyon nüfusuyla; Gana (24 milyon), Sudan (41milyon) ve Tanzanya (40 milyon) toplamı 105 milyonluk pazarın yarısından fazla ithalata sahiptir. İhracat; Kamerun, Kenya, Gana, Tanzanya gibi nispeten kalabalık Afrika ülkeleri yarısından fazlasını geçmektedir.

Morityus adalar ülkesinden yazan bir müşteri sabun, el sabunu, şampuan, diş mancunu, bebek bezi, oda parfümü gibi ürünler ithal etmek istediğini, üreticilerden katalog beklediğini bildirdi.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

Dear sir,

We are looking for supplier of soap, hand soap, shampoos, toothpaste, toothbrush, washing liquid, diapers, oil food, air freshners.
May we have your e.catalog by mail
Regards

http://www.turkishexporter.net/en/Leads/336341_soap-hand-soap-shampoos-requested-in-mauritius

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Bu konularda ilginizi çekebilir