Memorial ve PO'dan işbirliği

PO Positive Card sahipleri, 2009 yılı boyunca ayakta ya da yatarak tedavide Memorial Sağlık Grubundan özel ve indirimli hizmet alabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Türkiye'de her yıl 200 bin kişinin kalp ve damar hastalıkları sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, "Dünyada kalp hastalıklarından ölümde birinciyiz" dedi.

Prof. Dr. Sönmez, Petrol Ofisi Positive Card sahiplerinin, 2009 yılı boyunca ayakta ya da yatarak tedavide Memorial Sağlık Grubundan özel ve indirimli hizmet almasına ilişkin iş birliğinin duyurulması amacıyla düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kalp ve damar hastalıklarının, dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sırada olduğunu ifade eden Sönmez, Türkiye'de her yıl 200 bin insanın kalp ve damar hastalıkları sonucu hayatını kaybettiğini söyledi. Prof. Dr. Sönmez, "Dünyada kalp hastalıklarından ölümde birinciyiz" dedi.

Avrupa'da vatandaşları en genç by-pass ameliyatı olan ülkenin de Türkiye olduğunu vurgulayan Sönmez, Türkiye'de by-pass ameliyatı olanların ortalama yaşının 60 olduğunu kaydetti.

Sönmez, ekonomik krizin özellikle kalbi etkilediğine dikkati çekerek, kendi hastaları üzerinde yaptığı bir incelemede 5 Nisan kararlarının alındığı 1995 yılında, 1999 depreminde, 2000 ve 2001 krizlerinde, ardından 2004 krizinde 50 yaş altı kalp ameliyatı olanların oranında belirgin yükselmeler görüldüğünü anlattı.

Son 30 yılda modern yaşamın insanların yeme alışkanlıklarını da değiştirdiğini, fastfood tarzın giderek yaygınlaştığını dile getiren Sönmez, "Fastfood çağımızın vebası. Obetize çocukluktan başlıyor, artık küresel bir sağlık sorunu. 2012 olimpiyatları için artık sandalyeler daha geniş yapılıyor" diye konuştu.

PO Genel Müdür Yardımcısı Ertan Çakır, PO olarak yakıt satmanın ötesinde hayatın içinde olmak ve vatandaşlara katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Bu amaçla düzenlenen sosyal sorumluluk projesinde tüketicilerinin sağlıklarını korumaları yolunda onlara yardımcı olacaklarını ve önerilerde bulunacaklarını kaydeden Çakır, 2 milyon civarında Positive Card'lının 1 milyonunun aktif kullanıcı olduğunu, belli periyotlarda istasyonlarda sağlık taramaları uygulanacağını ifade etti.

Çakır, "PO-Memorial iş birliğinin amacı, insanların rutin sağlık kontrollerini gündemde tutmak, onlara hatırlatmak" diye konuştu.