Metro, öğrencilere sunacağı ürünlerini testten geçirdi

Şirket, kırtasiye ve tekstil ürünlerini güvenlik testinden geçirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Metro Cash & Carry, öğrencilere yönelik satışa sunduğu kalem, boya, silgi gibi kırtasiye ürünlerini ve çorap, önlük iç çamaşırı gibi tekstil ürünlerini güvenlik testinden geçirdi.

Metro Cash & Carry Türkiye Genel Müdürü Hakan Ergin, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de 1,1 milyar euroluk kırtasiye pazarı bulunduğunu, bunun yüzde 75'ini geleneksel pazarın oluşturduğunu söyledi.

Pazarın yüzde 35'ini ise okullarla ilgili satışların oluşturduğunu belirten Ergin, Metro Marketlerin toplam kırtasiye pazarındaki payının yüzde 2 olduğunu bildirdi.

Toplam pazar içinde zincir marketlerin yüzde 25'lik bir payı bulunduğunu, Metro'nun buradaki payının ise yüzde 6 olduğunu aktaran Ergin, Metro'nun özellikle okul ürünlerinde kalite güvence yaklaşımı ile öne çıkmak istediğini söyledi.

Gıda dışı ürünlerde güvenlik konusunda inanılmaz sorunlar bulunduğuna işaret eden Ergin, Metro'nun çocukların iç içe yaşadığı okul ürünleri üzerinde risk durum araştırması yaptırdığını, marketlerinde bulunan 290 ürünü teste tabi tuttuklarını, bunların 48'inde sorun tespit ettiklerini kaydetti.

Sorunlu ürünlerin sadece Uzak Doğu ürünleri olmadığını, Avrupa'dan gelen ürünlerde de sorun olabildiğine dikkati çeken Ergin, bu ürünlerde kanserojen madde, fitalatlar (ağırlıklı olarak çocuk oyuncaklarında kullanılan kimyasal madde), ağır metaller, azo kanserojen ve allerjen boya maddeleri, formaldehit (normal şartlarda renksiz, keskin kokulu, zehirli bir gaz) gibi sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğuran maddelere rastlandığını anlattı.

Metro'nun bu konuda bir okul kataloğu hazırladığını ve 550 bin müşteriye dağıttığını belirten Ergin, amaçlarının çocuklara güvenli bir alan oluşturmak olduğunu söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ergin, sorunlu ürünleri mağazalarından kaldırdıklarını ve üreticileriyle görüştüklerini belirtti.

Ergin, bu tür ürünlerin güvenliğinin test yapılmadan anlaşılamayacağına dikkati çekti.

Metro Marketlerde 3 bin civarında okul ürünü bulunduğunu, bu ürünlerin testlerinin ise Bureau Veritas Tüketim Ürünleri Test Laboratuvarlarında yapıldığını bildiren Ergin, "Bu konuda önümüzde çok büyük bir dağ var ve biz küçük bir kaşık aldık. Bunu iyi niyetle yaptık" dedi.

 

"Eylül ayı kritik bir ay"

 

Ergin, gündeme ilişkin soruları yanıtlarken de siyasi gelişmeleri dışarıdan izlediklerini, AKP hakkında açılan kapatma davasının ardından olumlu bir gelişme beklediklerini, ancak şu ana kadar bunu göremediklerini ifade etti.

Ramazan ayı ve okulların açılması nedeniyle Eylül ayının kendileri için önemli olduğunu dile getiren Ergin, "Eylül ayı iyi geçmezse yıl sonu hedeflerinin tutacağını sanmıyorum. Bu açıdan çok kritik bir ay" dedi.

Gıda dışı ürünlerde insanların kabuklarına çekildiğini ifade eden Ergin, gıda da ise bu emarelerin henüz görülmediğini anlattı.

Ramazanda bir fiyat artışı olmayacağını belirten Ergin, fiyatların önceki aylara göre hafif gevşediğini söyledi.

Ergin, düdüklü tencere, tasarruflu ampul gibi ürünlerin teşvik edilmesi gerektiğini, bunun devlete önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.