Milli gelir hedefi 2 trilyon

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BARTIN - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "2023'te 2 trilyon doların üzerinde milli gelire ulaşmak istiyoruz" dedi.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Bartın Valisi Bülent Savur ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ile Bartın Ticaret ve Sanayi Odasını (BTSO) ziyaret eden Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Bartın'ın çok güzel bir kent olduğunu, şehrin Karadeniz'de limanlara erişim noktasında son derece önemli bir konumda yer aldığını söyledi.

"2023'te 2 trilyon doların üzerinde milli gelire ulaşmak istiyoruz" diyen Yılmaz, "Geçen yıl 786 milyar dolara ulaştık. İhracatımız geçen yıl 152,5 milyar dolar olmuştu, 2023 hedefimiz 500 milyar doları aşmak. Kişi başına gelirimiz geçen yıl 10 bin 500 dolar olmuştu, bunu 25 bin dolara çıkarmak hedefimiz. Bunlar fiziki altyapıyla gerçekleşecektir. Yollarınızı, demiryollarınızı, limanlarınızı, bütün altyapınızı dönüştürmek durumundasınız" şeklinde konuştu.
    


Filyos Limanı
    
Türkiye'de limanların son derece önem arz ettiğini vurgulayan Yılmaz, Karadeniz'de en önemli konuma sahip limanın Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki Filyos'ta olacağını dile getirdi.
Yılmaz, Filyos Limanı konusunda uzun süredir çalışma yürütüldüğüne işaret ederek, şöyle konuştu:
     "AB'den bir takım kaynaklar temin etmeye çalışıyoruz. Bu liman sadece içinde bulunduğu kente hitap etmiyor, ülkenin limanı olacak gerçekten. Birçok ilin ve ülkemizin genel anlamda kalkınmasını ve gelişmesini yakından ilgilendiren bir liman. Etki alanıyla bu bölgelerin çehresini değiştirecek. Ticarete, sanayiye ve kalkınmaya yepyeni bir ivme katacak yatırımdır. Önümüzdeki yıllarda bu devasa yatırımın gerçekleşmesiyle bölgemiz çok farklı bir noktaya ulaşacaktır."

Bartın'ın birçok noktada geliştiğini belirten Yılmaz, bakanlık olarak Bartın Üniversitesine (BÜ) bu yıl 18 milyon liranın üzerinde yatırım ödeneği gönderdiklerini kaydetti.

Yılmaz, Bartın Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) genişlemesinin söz konusu olduğunu aktararak, kentteki yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz de desteklerinden dolayı Yılmaz'a teşekkür etti.