”Mücevher sektörü, önemli bir istihdam alanına dönüştü”

Türk Mücevhercileri Birliği Başkanı Altınbaş, "2009 Dünya Mücevher Kongresi"nin gala gecesinde konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türk Mücevhercileri Birliği Başkanı İmam Altınbaş, Türk mücevher sektörünün, önemli bir istihdam alanına dönüştüğünü, tasarım ve markalaşma ile yüksek katma değerli rekabet liginde yerini aldığını söyledi.

Türk Mücevhercileri Birliğinin ev sahipliğinde, Dünya Mücevher Konfederasyonu (CIBJO) tarafından düzenlenen "2009 Dünya Mücevher Kongresi"nin gala gecesi, Ataköy Sheraton Otel'de gerçekleştirildi.

Altınbaş, gecede yaptığı konuşmada, birlik olarak sektörü ileri taşımak adına yaptıkları projelerin devam ettiğini belirterek, "Mücevher Tasarım Yarışması"nın da bu kapsamda gerçekleştirdikleri çalışmalardan biri olduğunu dile getirdi.

Yarışma birincilerinin, Türkiye'nin geleceğini oluşturacak yüzlerce genç tasarımcı arasından seçildiğini belirten Altınbaş, bu yılki yarışmanın yapılmasında kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Altınbaş, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden alanında uzman eğitmenler ile Türk mücevher sektörünü ileriye taşıyacak projeler gerçekleştiren kurumların, bu tür vesilelerle yan yana gelmesinin, sektör açısından büyük önem taşıdığını anlattı.

Türk mücevher sektörünü temsil eden firmaların gelişmiş insan kaynakları ve altyapısı kuvvetli organizasyonlarıyla tasarım kalitelerini yükselttiğini ve küresel piyasada yer almaya başladığını vurgulayan Altınbaş, "Bugün Türk mücevher sektörü, önemli bir istihdam alanına dönüşmüş ve ucuz iş gücüne dayalı rekabetin yerine tasarım ve markalaşma ile yüksek katma değerli rekabet liginde yerini almıştır" dedi.

Gecede, CIBJO Başkanı Gaetano Cavalieri, Dünya Pırlanta Konseyi Başkanı Eli Izakoff, DMCC Dubai Muhtelif Emtia Merkezi Başkanı Dubai Prensi Ahmad Bin Sulayem, Rapaport Pırlanta Raporu ve Fiyat Listesi yayınlayıcısı Martin Rapaport, Roberto Coin Mücevherat'ın sahibi Roberto Coin, İngiliz Mücevher Birliği Başkanı Herry Levy, Amerika Mücevherciler Birliği Başkanı Matthew Runci, ABD Kıymetli Taş Ticaret Birliği Kurucusu Roland Naftule ve Macaristan Değerli Taş Birlik Başkanı Hober Rerenk'e, sektöre katkıları dolayısıyla "onur ödülleri" verildi.

İstanbul Valisi Muammer Güler ile İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a da birer teşekkür plaketi sunuldu.

Mücevher tasarım yarışması sonuçları

Türk mücevher tasarımının gelişimini teşvik, Türk kültürü ve motiflerini dünyaya tanıtmak ve genç tasarımcıların yetişmesini desteklemek amacıyla Birlik tarafından düzenlenen "Mücevher Tasarım Yarışması"nın sonuçları da gecede açıklandı.

Yarışma, "Anadolu Mücevherinde Selçuklu" temasıyla, "2 yıllık", "4 yıllık" ve "mezun" olmak üzere üç ayrı eğitim kategorisinde gerçekleştirildi.

"2 yıllık eğitim" kategorisinde Marmara Üniversitesinden Pınar Nazlım Bakır, "4 yıllık eğitim" kategorisinde İzmir 9 Eylül Üniversitesinden Tuğçe Özcan ve "mezun" kategorisinde İstanbul Aydın Üniversitesinden Akın Aygün birincilik ödülünü almaya hak kazandı.

Birinciler arasında yapılan değerlendirmede ise Akın Aygün, "Birincilerin Birincisi" ödülünün sahibi oldu.

Yarışmada birincilik kazanan tasarımcılar, yurt dışında bir yıl süresince kendi alanlarında eğitim alacak ve tüm masrafları Türk Mücevherciler Birliği tarafından karşılanacak.