MÜSİAD: İstifalar yerinde bir adım

MÜSİAD, yolsuzluk operasyonu sonrası bugün gelen bakan istifalarını yerinde bir adım olarak değerlendirdiklerini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifalarına ilişkin, "Soruşturmaların salahiyeti ve sayın bakanlarımızın hassasiyetleri açısından, aldıkları bu istifa kararlarını yerinde bir adım olarak değerlendirdiğimizi belirtmek isteriz" açıklamasını yaptı. 

MÜSİAD tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: 

 "MÜSİAD olarak yolsuzluk ve rüşvet iddiaları sebebiyle 17 aralık tarihinde başlatılan soruşturma ile oluşan ortamı, adli boyutunu ayrı tutmak kaydı ile ülke ekonomimize ve güven ortamına verdiği ve verebileceği zararlar bakımından endişe ile takip ettiğimizi belirtmiştik. Devamla muhtevası ve muhataplarına bakılmaksızın yolsuzluk ve rüşvet iddialarının sonuna kadar araştırılması hepimizin ortak arzusudur demiştik. 

Bu noktada soruşturmaların salahiyeti ve sayın bakanlarımızın hassasiyetleri açısından, aldıkları bu istifa kararlarını yerinde bir adım olarak değerlendirdiğimizi belirtmek isteriz. Bu sürecin, yargı bağımsızlığı ve hukuk devleti  ilkesinden taviz verilmeden kurumların görev alanları içinde takip edilmesi zorunluluğunu hatırlatır, iddialar kapsamında hukukun temel doktrini olan masumiyet karinesinin önemini de tekrar hatırlatırız" 

Bu konularda ilginizi çekebilir