Netjets Europe, Türkiye pazarına odaklanıyor

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nde yapılan basın toplantısında, şirketin faaliyetleri ve Türkiye pazarı hedefleri konusunda bilgi verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Dünyanın önde gelen global ticari havacılık şirketi Netjets Europe, Türkiye pazarına daha fazla odaklanma kararı aldı.

Netjets Europe Üst Yöneticisi (CEO) Graeme Weston, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nde düzenlediği basın toplantısında, şirketin faaliyetleri ve Türkiye pazarı hedefleri konusunda bilgi verdi.

Weston, çeşitli büyüklükte 185'i Avrupa'da olmak üzere 800 uçaklık filoya sahip olduklarını belirterek, müşterilerin dünyanın her yanında 5 binden fazla havaalanına uçabileceklerini söyledi.

Geçen yıl 246 ülkede 900 havaalanına uçuş gerçekleştirdiklerini ifade eden Weston, güvenlik konusunun şirket açısından çok önemli olduğunu ve bunu hiçbir şey için feda edemeyeceklerini kaydetti.

Çeşitli salgın hastalıkların olduğu günümüzde özel ticari havacılığın daha güvenli, ekonomik ve zamandan tasarruf kazandırdığını anlatan Weston, müşterilerin 65 bin avro ile 10 saat önceden haber vermek kaydıyla, 800 uçaklık bir filodan hizmet alabileceklerini vurguladı.

Türkiye pazarındaki satış operasyonlarına ve yatırımlarına daha fazla odaklanmayı planladıklarını dile getiren Weston, 2008 yılında Türkiye'ye 780'den fazla uçuş gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye'ye çok olumlu yaklaştıklarını dile getiren Weston, "Türkiye, coğrafi ve kültürel açıdan bizim için çok önemli. 5 olan Türk müşteri sayısını, 1,5 yılda 100'e çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye'den en fazla tercih edilen uçuş noktasının Atina olduğunu ifade eden Weston, son 18 ayda Türkiye'deki faaliyetlerde yüzde 20 artış sağlandığını kaydetti.

Küresel ekonomik krizden özel ticari havayollarının da etkilendiğini anlatan Weston, Netjets'in dünya genelinde uçuş saatinde yüzde 12'lik bir azalma olduğunu bildirdi.

Weston, Netjets Europe'nin uçak filosunun yaş ortalamasının 2 veya 3 olduğunu sözlerine ekledi.