Okul Sütü ihalesi yarın yapılacak

Önceki ihaleyi "kamu yararını gözeterek" onaylamayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ihaleyi yarın yeniden gerçekleştirecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (AA) - Okul sütü ihalesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yarın tekrar düzenlenecek. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi süresince devam edecek Okul Sütü Programı için yarın 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 21. maddesine göre pazarlık usulüyle ihale yapılacağı ve ihaleye Bakanlık Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminde kayıtlı süt üretimi yapan tüm firmaların davet edildiği bildirildi. 

Okul sütü dağıtımı için 7 coğrafi bölge 4 kısım olarak belirlenerek her kısım için veya birden çok kısımlara teklif verme imkanı sağlanarak gerçekleştirilen önceki ihalede, istekliler tarafından kısımlar ortalaması olarak 57,53 kuruş birim teklif verilmişti. Bu yılın ocak ayında yapılan okul sütü ihalesinde kısımlar ortalaması olarak 45,38 kuruş birim teklif verilirken, aynı yıl içerisinde yapılan her iki ihale arasında yüzde 27 oranında fark oluşmuştu. 

Üretim maliyetleri, lojistik masrafları ve enflasyon oranları beraber değerlendirildiğinde aradaki farkın normal olmadığını değerlendiren Bakanlık, "kamu yararı gözetilerek yapılan ihalenin bu nedenle onaylanmadığını" açıklamıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir