Özdemir: Sağlam bir ekonomik yapımız var, kırılgan değiliz

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, yabancı sermayenin Türkiye'ye ilgisinin sürdüğünü ifade ederek, "Sağlam bir yapımız var, kırılgan değiliz. Döviz ve faizdeki yükselmelerin en kısa zamanda durulacağına inanıyorum” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ

BURSA - TÜGİAD Bursa Şubesi’nin konuğu olan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, iş adamlarına 2018 yılı için öğütler verdi.

Türkiye ekonomisinin sıkıntılara rağmen büyüdüğünü söyleyen Özdemir, “Bu yıl Türkiye’de beklenen büyüme oranı yüzde 5’in üzerinde. Belki yüzde 6, hatta bu oranı dahi geçebileceğimiz bir büyüme var. Çevre komşularımıza baktığımızda ülkemiz stratejik olarak önemli bir konumda. Öte yandan, dünyanın neresine giderseniz gidin, Türk iş insanını görüyorsunuz. İş kuruyorlar, istihdam sağlıyorlar. Bu tabloda Türk ekonomisinin, ihracatın, aynı zamanda ithalatın da büyüdüğünü görüyoruz. Yatırımlar, yabancı sermayenin Türkiye’ye ilgisi devam ediyor. Sağlam bir yapımız var, kırılgan değiliz” dedi. Nihat Özdemir, döviz ve faizdeki yükselmelerin en kısa zamanda durulacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Nihat Özdemir, holding olarak da 2017 yılını büyümeyle geçirdiklerini belirterek, “2018’de enerji, çimento, turizm sektörlerindeki yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Havalimanlarında yeni projeler alıyoruz. Mevcut sektörlerimizdeki etkimizi güçlendirirken, bilişim sektörüne yönelik de çalışmaya başladık. Bu alandaki büyümemizi Bursa kaynaklı planlıyoruz” diye konuştu.

TÜGİAD Bursa Şube Başkanı Onur Özkul da, Bursa’nın öncelikli sorununun nitelikli eleman sıkıntısı olduğunu ve dernek olarak bu konuda projeler geliştirdiklerini bildirdi.