Pastacılar, fuarda yarışacak

Türkiye ve yurt dışından 180 firma ve markanın katıldığı Sirha İstanbul Fuarı, 27 Kasım'da İstanbul Kongre Merkezi'nde açılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yiyecek ve içecek, mutfak ve otel ekipmanları, masa üstü takımı, kahve, pastacılık, fırıncılık, gıda ve ekipmanları gibi çok geniş bir katılımcı profilinin yer alacağı Sirha İstanbul Fuarı, 27 Kasım'da kapılarını açacak. 

 Bu yıl Türkiye ve yurt dışından 180 firma ve markanın katıldığı Sirha İstanbul Fuarı, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Ünlü şeflerin ulusal ve uluslararası gastronomiyi tanıtacakları fuara, yurt içi ve komşu ülkelerden 10 bin ziyaretçi bekleniyor.  

Fuar kapsamında Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek pastacılık yarışmasında 4 Türk pasta şefi, genç ve öncü yeteneklere ziyaretçiler önünde ustalık dersleri verecek. Kazanan yarışmacı, Türkiye'yi temsilen Ocak 2015'te organize edilecek Coupe du Monde de la Patisserie Dünya Finali'ne davet edilecek.  

Fuarda ayrıca Türkiye'de benzerine az rastlanan "Anadolu'nun Lezzet Envanteri" adlı gastronomi ve kültür etkinliği de düzenlenecek. Fuar süresince her gün değişen ürünlerin sergileneceği etkinlikte, birçoğu unutulmaya yüz tutmuş bazı ürünler tanıtılacak ve geleneksel bir pazar yeri oluşturulacak. 

Şeflerin menülerini zenginleştirmeleri için eşsiz bir fırsat sağlayan etkinlik, yerli üreticilere de ürünlerini şeflere tanıtma platformu ve kaybolmuş ya da kaybolma tehlikesinde olan yerel ürünleri tanıtma fırsatı sunacak.  

Bu konularda ilginizi çekebilir