"Perakende sektörüne her türlü destek verilecek"

Maliye Bakanı Ağbal, perakende sektörünün gelişmesi amacıyla her türlü desteğin verileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından düzenlenen ve gıda perakende sektörünün en büyük organizasyonlarından olan Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) 2017'ye katıldı.

Perakende sektörüne hükümet olarak her türlü desteğin verileceğini dile getiren Bakan Ağbal, "Perakende sektörü son derece önemli ve stratejik sektördür. Her zaman desteklenmesi gereken geliştirilmesi gereken, büyütülmesi gereken bir sektördür. Özellikle yerel düzeyde bu sektörde büyümek isteyen yerel marketler zincirlerinin kendilerine piyasada daha büyük bir oranda Pazar payı bulabilmeleri, istihdama sağladıkları katkıyı daha da artırabilmeleri ve teknolojiye daha da fazla yatırım yapabilmeleri için biz de hükümet olarak her türlü desteği sonuna kadar vereceğiz" diye konuştu.

İlk çeyrek verilerinin sevindirici olduğunu söyledi

2017 yılının ilk çeyreğinde gelen verilerin sevindirici olduğunu belirten Bakan Ağbal, "Ekonomik, tüketici, reel kesim, hizmet sektörü ve perakende ticaret güven endeksinde açıklanan rakamlar hepimizi sevindiriyor. Ticaret canlanmaya başladı. Üretimde çarklar yeniden dönmeye başladı. İhracat tarafında bizi sevindiren çok güzel gelişmeler var. Avrupa pazarı da başta olmak üzere ihracatımız çok güzel gelişme kaydediyor. PMI endeksi uzun bir sürenin ardından 50 gösterge değerini geçti. 4 ay arka arkaya büyüme trendini gösterdikten sonra 52 seviyesine kadar çıktı" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir