Piyasa yüzde 1.5 değer kaybetti

Borsada kar satışları ağırlık kazandı, endeks 47.372 puandan kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Güne temkinli başlayan ve ardından satış baskısıyla karşılaşan endeks bir süre tepki alımlarıyla satışları karşılamaya çalıştı.  Kararsız bir görünüm sergileyen endeks ilk seansı 700 puan düşüşle 47.372 puandan kapattı. Seans içerisinde tepki alımlarıyla 48.334 puana kadar yükselen endekste işlem hacmi 1.6 milyar TL olarak gerçekleşirken hisse senetleri ortalama yüzde 1.5 değer kaybetti.

Dün seans sonunda açıklanan ABD tüketici güven endeksinin beklenenden iyi gelmesi ve Fed Başkanı Ben Bernanke'nin göreve yeniden aday gösterilmesi piyasalarda olumlu hava estirdi. Ancak endekslerde bugün itibariyle kararsız görünüm etkili.

Bugün ABD'de açıklanacak dayanıklı tüketim malı siparişleri, yeni konut satışları ile Almanya IFO endeksi verilerinin kararsız görünüm sergileyen piyasalara yön verebileceği belirtiliyor. Öte yandan piyasalar yarın açıklanacak olan ikinci çeyrek ABD büyüme (revize) datasına odaklanmış görünüyor.

Avrupa piyasalarında etkili olan satıcılı görünümün yurtiçine olumsuz yansıması borsanın 47.331 puana kadar çekilmesine neden oldu. Geri çekilmeler en fazla bankacılık hisselerinde görüldü.

Öte yandan 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi dün küçük çaplı satışlarla yüzde 9.59 seviyesinden kapandı. Bugün de gelen satışlarla 9.73 seviyesinde işlem görüyor.

Diğer yandan dün gün sonunda 1.4870 TL seviyesine inen dolar bugün 1.4960 lira seviyesinden işlem görürken bankalararası piyasada 1.4970 - 1.4995 TL aralığında işlem görüyor. Uluslararası piyasada euro/dolar paritesi 1.43 seviyesinde yatay görünüm sergilerken euro 2.14 seviyesine yükseldi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.