Piyasalarda ‘faiz açılımı’

Büyük bankalar konut kredisinde faiz indirimi harekatına girişti. Akbank’la başlayan indirim yarışına Garanti ve İş Bankası da katıldı. Yapı Kredi Bankası da yeni faiz oranlarını bugün-yarın duyuracak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Ece CEYHUN

 

Türkiye’nin önde gelen bankaları, konut kredisinde faiz oranlarını bir bir indirmeye başladı. Faizde yeni rota yüzde 1’in altı olarak belirlendi. İlk olarak Akbank’ın yüzde 0.99’a çektiği faizler konusunda dün de önce Garanti Bankası‘ndan açıklama geldi. Garanti Bankası yeni konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0.81 olarak belirlediği duyurdu. Dün akşam saatlerinde ise özel sektörün en büyük bankası olan İş Bankası, konut kredisinde bir yıllık faiz oranını yüzde 0.67’ye çektiğini açıkladı. DÜNYA’ya konuşan Yapı Kredi Bankası yetkilileri ise faiz indirimini kararı aldıklarını ve yeni oranı bugün açıklayacaklarını belirttiler.

Sektörün diğer oyuncuları da faiz indirim yarışına katılıyor. Dün açıklama yapan bir başka banka ise Anadolubank’tı. Anadolubank yüzde 0.99 olan bir yıllık konut kredisi faizinde süreyi 2 yıla çıkardı ve faizi de bu seviyede sabitledi.

Faiz indirimlerinin hem bankalar tarafına hem de konut piyasasına canlılık getirmesi bekleniyor. Ramazan öncesi gelen faiz indirim harekatının arkasında ise ağırlıklı olarak Merkez Bankası‘nın faiz indirimleri yer alıyor. Merkez Bankası‘nın yaptığı son indirimlerle mevduat faizleri gerilerken, piyasa beklentilerinde de iyileşme olduğu kaydediliyor.

Haberin ayrıntıları bugunkü DÜNYA Gazetesi'nde