PO'dan, 131 milyon YTL'lik net kar

Şirket, bu yılın ilk yarısında geçen yıla göre net satış tutarını % 35 artırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Petrol Ofisi (PO), yılın ilk 6 ayında 131 milyon YTL net kar elde etti.

Petrol Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, şirketin geçen yılın aynı dönemine oranla net satış tutarının, yüzde 35 artışla 8 milyar 89 milyon YTL (6,6 milyar dolar), faiz, vergi ve amortisman öncesi karlılığının ise, yüzde 44 artışla 407 milyon YTL (332 milyon dolar) olarak gerçekleştiği kaydedildi. Açıklamada, 2007 yılının ilk 6 ayında 53 milyon YTL zarar açıklayan Petrol Ofisinin net karının, bu yılın aynı döneminde 131 milyon YTL olarak gerçekleştiği belirtildi. Petrol Ofisi'nin, 2008'in ilk yarısında satış hacmini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 oranında artırdığı belirtildi.

Petrol Ofisi Üst Yöneticisi (CEO) Melih Türker, şirketin ilk yarı finansal sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde, şirketin her geçen zamanda önemli ölçüde gelişme sağlayarak tüketicisine ve Türk ekonomisine duyduğu sorumlulukları yerine getirmeye devam ettiğini kaydetti. Şirketin tüm çalışmalarını müşterilerinin isteklerini anlamak üzerine odakladığını ve bu doğrultuda ürün ve hizmetlerini geliştirdiğini belirten Türker, "Dolayısıyla Petrol Ofisi, müşterilerine verdiği hizmetin kalitesini sürekli arttırması, yurdun her yerine yayılmış istasyon ağı ve tüm segmentlerde hizmet vermesi sayesinde lider konumunu her zaman korumuştur" görüşünü belirtti. Türker, şöyle dedi:

"Yüksek operasyonel performans ve kur farkı gelirinin yanı sıra 2008 yılının ilk altı ayı sonunda eriştiğimiz kar oranı, aynı zamanda müşteri memnuniyetine yönelik çalışmalarımızın bir göstergesidir. Tüketicisinin beklentilerini en üst seviyede tutmayı ilke edinmiş bir firma olan Petrol Ofisi, bugüne kadar tüketicisini tüm faaliyetlerinin merkezine koyarak, birçok yenilikçi ürüne imza attı. Bu anlayışla geliştirdiği motor performansını artıran ve yakıt ekonomisi sağlayan, motoru temizleyen ve koruyan, katıklarla zenginleştirilmiş V/MAX Kurşunsuz 97'yi yepyeni bir ürün olarak portföyüne kattı."