PTTBank, piyango ve THY bileti satmaya hazırlanıyor

Milli Piyango ile THY biletlerinin şubelerden satılmasına yönelik çalışmaların yeni yıldan önce tamamlanması hedefleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Piyango ve Türk Hava Yolları (THY) biletlerinin PTTBank şubelerinden satılmasına yönelik çalışmaların yapıldığı belirtildi.

PTT Genel Müdürü Osman Tural, PTT Genel Müdürlüğünde ulaştırma muhabirleriyle bir araya geldi. Tural, PTT'nin projelerine ilişkin bilgi vererek, reklamda klasik posta hizmetinin elektronik postaya göre daha etkin olduğunu ifade etti. Türkiye'de yılda 1 milyarın üzerinde posta gönderisi olduğunu anlatan Tural, gönderilerin Fransa'da 17 milyarın üzerine çıktığını, bunun 10 milyarını reklam içerikli postaların oluşturduğunu ifade etti. PTTbank kapsamında hizmet verilen belediye sayısının 23 olduğunu dile getiren Osman Tural, şunları kaydetti:

''Hiçbir kurum PTTBank'a kanuni zorunluluktan dolayı gelmiyor. Bu, hizmet kalitesi ve hizmet çeşitliliğinin bir sonucu. Biz değişik ürünler geliştirmenin peşindeyiz. Milli Piyango ile THY biletlerinin şubelerimizden satılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Milli Piyango ile anlaşmada son noktaya geldik. Zaten Milli Piyango biletlerini biz dağıtıyorduk. Ayrıca PTTBank'larda bilet de satacağız, kazanan biletlerin ikramiyelerini de ödeyeceğiz. Ayrıca bireysel bayilere aktarılacak veya bayilerden Milli Piyango'ya aktarılacak paranın transferini de yapacağız. Çalışmaların yeni yıldan önce tamamlanmasını hedefliyoruz. THY ile bilet satışının PTTBank acenteleri kanalıyla yapılmasına ilişkin görüşmelerimiz devam ediyor. Başbayi olacağız ya da komisyon uygulaması ile çalışacağız. Bunun için seyahat acentesi belgesi alacağız.''

Gişematik ihalesi yapılıyor

Şubelere gitmeden ödeme yapma imkanı sağlayacak ''Gişematik''in ihalesinin yapıldığını ve sözleşmesinin imzalanacağını kaydeden Tural, gişematiklerin öncelikle büyük merkezlerden başlamak üzere yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını anlattı. Tural, gişematikler sayesinde ödeme, havale gibi işlemlerin kredi kartı, nakit ya da PTT'nin vereceği kart ile yapılacağını belirtti.  PTTKargo hizmetinde de zamanında teslim oranının yüzde 80 olduğunu dile getiren Tural, bu oranı yüzde 99'a çıkarmayı çalıştıklarını kaydetti. PTT Genel Müdürü Tural, Ağustos itibariyle PTT'nin 224 milyon YTL kar ettiğini, karlılıkta geçen yılın 8 aylık dönemine göre 108 milyon YTL artış sağladıklarını bildirdi. Tural, yıl sonunda kurumun karının 350 milyon YTL olmasını beklediklerini ifade etti.