"Akıllı olmayan" telefon piyasası hareketlendi

Askerlerin yalnızca arama özelliği olan cep telefonlarını kışlada kullanmalarına izin verilmesinden sonra, sahibinden.com'da 1 ay içerisinde 639 adet akıllı olmayan cep telefonu satıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kışlada cep telefonu kullanılmasına yönelik yasağın kaldırılmasının ardından sahibinden.com'da 1 ay içerisinde 639 adet "akıllı olmayan" cep telefonu satıldı. 

sahibinden.com'dan yapılan açıklamaya göre, askerlerin yalnızca arama özelliği olan cep telefonlarını kışlada kullanmalarına izin verilmesinden sonra, internet bağlantısı, ses kaydı, radyo, fotoğraf ve video çekme gibi özelliklerin bulunmadığı, üreticilerin artık sınırlı sayıda ürettiği telefonların satışında hareketlilik yaşandı. 

sahibinden.com verileri doğrultusunda, kararın açıklandığı nisan ayından mayıs sonuna kadar 639 adet "akıllı olmayan" cep telefonu satışı gerçekleşti. Ortalama 69 liradan satışa sunulan cep telefonlarında en çok tercih edilen marka Nokia oldu. Nokia'yı sırasıyla Samsung, Sony Ericsson ve Panasonic izledi. 

Şirket açıklamasına göre, asker telefonu olma özelliğine sahip telefonların yeniden rağbet görmesiyle gelecek dönemlerde fiyat ve satışlarında artış yaşanacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, akıllı telefon üretimine odaklanan firmaların da "akıllı olmayan" telefonları tekrar piyasaya sürmesi bekleniyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir