"Dünyanın geleceği, politikacılar kadar şirketlerin de elinde"

Suzan Sabancı Dinçer, Türkiye'nin bugün güvenilir ve istikrarlı bir iş ortamına sahip olduğunu düşünüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Türkiye'nin bugün güvenilir ve istikrarlı bir iş ortamına sahip olduğunu düşündüğünü belirterek, "Dünyayı yaşanacak kötü bir yere dönüştürmek de iyi bir yere dönüştürmek de politikacılar kadar şirketlerin, yani bizlerin elinde olacaktır" dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Aynur Bektaş ise krizlerin de hayatın bir gerçeği olduğunu, önemli noktanın krizi doğru yönetmek olduğunu söyledi.

7. Yönetim Zirvesinde "İş Dünyasında Yükselen Değerler: İtibar Yönetimi, Güven ve Sorumluluk" konulu özel oturumda konuşan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer, güven unsurunun ekonominin temelini oluşturduğunu ifade ederek, ekonomik başarının sadece yatırım ve risk almak değil, aynı zamanda güven unsurunu canlı tutmakla mümkün olacağını söyledi.

Güven ve şeffaflık ilkelerinin yanı sıra yöneticilerin dikkat etmesi gereken diğer konuların fark ve değer yaratmak olduğunu belirten Dinçer, sürdürülebilir değer yaratmanın sadece o şirkete artı değer yaratmak anlamına gelmediğini, şirketin tüm paydaşlarının hak ve çıkarlarını, beklentilerini karşılamak, bugün ve yarında varolabilecekleri ortamı inşa etmek anlamına geldiğini söyledi.

Dinçer, "bizim finansal krizden çıkardığımız sonuç, sürdürülebilir değer yaratma kavramının daha da önemli hale geleceğidir" diye konuştu.

Toplumun geleceğine katkıda bulunan şirketler

Şirketlerin ne kadar karlı ve nasıl itibarlı olduğu kadar yaptıklarının nasıl yaptıkları, ne tür bir yönetim anlayışına sahip oldukları gibi şirketin karakterine ilişkin değerlerin de öne çıktığını anlatan Dinçer, sürdürülebilirlik raporlarında da bunların belirtilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Suzan Sabancı Dinçer, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin bugün güvenilir ve istikrarlı bir iş ortamına sahip olduğunu düşünüyorum. Bizler, iş dünyası, toplumun geleceği için en önemli katkıyı yapacak yeni girişimlerde bulunmak ve şirketleri iyi yönetmek gibi bir gücü elimizde bulunduruyoruz. Bundan sonra gideceğimiz yolda yapılması gereken ne varsa, sorumluluğun büyüğünün iş dünyasına ait olduğunu düşünüyorum. Çünkü bugün geldiğimiz noktada dünyayı yaşanacak kötü bir yere dönüştürmek de iyi bir yere dönüştürmek de politikacılar kadar şirketlerin, yani bizlerin elinde olacaktır"

Aynur Bektaş: Krizler de hayatın parçası, önemli olan doğru yönetmek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Aynur Bektaş da Türkiye'nin çok zor günler geçirdiğine işaret ederek, daha çok bankalardan problem beklerken, kriz heyecanının tabandan başladığını ve yöneticilerden geldiğini söyledi.

Bu krizin bir likidite krizi olduğunu ifade eden Bektaş, hemen piyasaların daraldığını ve kriz tellallarının devreye girdiğini belirtti.

Bektaş, herkesin, her sektörün aynı gemide olduğuna işaret ederek, özellikle yöneticilerin metanetli olmaları ve çalışanlarına moral vermeleri gerektiğini kaydetti.

Bir yönetici olarak zor günlerde çekip gitmenin doğru olmadığını bildiğini aktaran Bektaş, "Krizler hayatın bir parçasıdır. Önemli olan, doğru yönetmektir. 'Bittik' demeden durumu kontrol altına almaktır" şeklinde konuştu.

7. Yönetim Zirvesinde merhum iş adamı Vitali Hakko anısına Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko ile Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen'e "Yönetim Ödülü" verildi.