"Ekonomideki tablonun pozitife dönmesi için zaman lazım"

Yapı Kredi Murahhas Üye ve Genel Müdürü Açıkalın, reel sektörün ihtiyaç duyduğu finansmanı sağlamaya devam edeceklerini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Yapı Kredi Murahhas Üye ve Genel Müdürü Faik Açıkalın, ekonomideki tablonun pozitife dönmesi için daha zaman gerektiğini, bu sürede her zaman olduğu gibi reel sektörün ihtiyaç duyduğu finansmanı sağlamaya devam edeceklerini bildirdi.

Açıkalın, Yapı Kredi'nin 985 milyon dolar karşılığı, 397,5 milyon dolar ve 399,5 milyon avro tutarında iki ayrı dilimden oluşan 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi almasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, piyasalarda kredi sıkışıklığının ve likiditeye bağlı sorunların en üst seviyede hissedildiği bir dönemde sağlanan yüksek tutarlı sendikasyon kredisinin uluslararası piyasaların Yapı Kredi'ye duyduğu güvenin bir göstergesi olduğunu belirtti.

800 milyon dolar hedefiyle çıktıkları sendikasyona gelen yoğun talep sonucunda tutarı artırma kararı aldıklarını bildiren Açıkalın, "Global mali çalkantının hızı ve şiddeti ikinci çeyrekten itibaren azalmaya başlasa da, özellikle reel sektöre etkileri artan bir biçimde devam ediyor. Ekonomideki tablonun pozitife dönmesi için daha zaman gerekiyor. Bu sürede her zaman olduğu gibi reel sektörün ihtiyaç duyduğu finansmanı sağlamaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Bu arada, Yapı Kredi'nin, geçtiğimiz yıl 42 bankanın katılımıyla libor artı 0,75 maliyetle 1 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi aldığı hatırlatıldı.