"Esnaf, işgal harçlarını kaldıramaz"

TESK Genel Başkanı Palandöken, önceden belediyelerce tespit edilen, pazarcıların ödediği harçlarının, Bakanlar Kurulu kararıyla artırılmasına tepki gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, pazar esnafının arttırılan işgal harçlarını karşılayamayacağını bildirdi. 

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, pazarcıların ödediği işgal harcının önceden belediyelerce tespit edildiğini ancak Bakanlar Kurulu kararıyla arttırıldığını anımsatarak, "Pazarcı esnafı bu harcın altından kalkamaz, perişan olur" değerlendirmesinde bulundu. 

İşgal harçlarını belirleme yetkisinin yeniden belediyelere verilmesi gerektiğini belirten Palandöken, şunları kaydetti: 

"Belediye Gelirleri Kanunu'nda değişiklik yapılarak pazarcıların ödeyeceği işgaliyenin Bakanlar Kurulu'nca tespit edilmesi kararlaştırıldı. Belediyelerin 50 kuruş aldığı işgaliyeyi Bakanlar Kurulu yüzde 500 artırarak 2,5 liraya çıkardı. Bu tutar, toplamda aylık bin-bin 500 liraya, yıllık ise 10-15 bin liraya kadar çıkabiliyor. Pazarcı esnafı bunun altından kalkamaz. İşgal harçlarını belirleme yetkisi yeniden belediyelere verilmeli ve bu tutarlar, pazarcı esnafı için tüm ülkede yeniden 50 kuruşa indirilmelidir" 

Bu konularda ilginizi çekebilir