"Likidite sıkıntısı çektirmeyeceğiz"

Yılmaz, "İş adamları ihtiyatlı olsunlar. Planlarını likidite durumlarını göz önünde bulundurarak yapsınlar" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası olarak sistemde likidite sıkıntısı çektirmeyeceklerini, sisteme ihtiyaç duyulan likiditeyi vermeye devam edeceklerini söyledi.

Yılmaz, CNN Türk'te Eğrisi Doğrusu programında yaptığı konuşmada, bankalardan Merkez Bankası'ndan aldığı likiditeyi reel sektöre enjekte etmesini dilediğini belirtti.

Krizin "son buldu" denilemeyeceğini ifade eden Yılmaz, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeleri yaşanılan küresel krizin, ticaret, portföy ve kredi kanalı ile etki edeceğini, şu anda ticaret yoluyla olumsuz etkinin büyük etken olduğunu belirtti.

İş adamlarının ellerindeki imkanları bugüne kadar rasyonel olarak kullandıklarını ve kullanmaya devam etmesini isteyen Yılmaz, sıkıntıların bir miktar daha artabileceğini söyledi. Yılmaz, buna örnek olarak ihracatta yaşanılan sert düşüşleri gösterdi.

Yılmaz, "İş adamları ihtiyatlı olsunlar. Planlarını likidite durumlarını göz önünde bulundurarak yapsınlar" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, Merkez Bankası başkanlığı görevinin yüzde 50'sinin teknik, ekonometrik hesaplamalar ise yüzde 50'sinin de tecrübe, iyi koku alabilmek olduğunu kaydetti.