"Mitsubishi Heavy Industries için 20 milyon dolarlık yatırım yapacağız"

Airfel, Antalya'da üç MHI bayisi açarak, duvar tipi split ve ticari tip klimalarının yanı sıra KX serisi merkezi klimalarını da tüketicilerin beğenisine sundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

GAZİANTEP - Airfel Genel Müdürü Mehmet Oral, Mitsubishi Heavy Industries (MHI) için 2012 yılına kadar 20 milyon dolarlık marka yatırımı yapmayı düşündüklerini bildirdi.

Sanko Holding'den yapılan açıklamaya göre, Sanko Holding şirketlerinden Airfel, Antalya'da üç Mitsubishi Heavy Industries (MHI) bayisi açarak, duvar tipi split ve ticari tip klimalarının yanı sıra KX serisi merkezi klimalarını da tüketicilerin beğenisine sundu.

Airfel Genel Müdürü Mehmet Oral, açılışta yaptığı konuşmada, ısıtma, soğutma ve havalandırma sektörünün öncülerinden Airfel'in, dünyanın en büyük klima üreticilerinden Japon Mitsubishi Heavy Industries (MHI) ile geçen yıl yaptığı işbirliği anlaşması sonrasında bayi açılışlarını sürdürdüğünü söyledi.

Geçen yıl sonunda MHI ile gerçekleştirdikleri distribütörlük anlaşması sonrasında MHI özel bayilerinin oluşumu için çalışmalara başladıklarını ifade eden Oral, mart ayında İstanbul'da iki bayinin hizmete girdiğini, Antalya'da da üç MHI bayisinin açılışını gerçekleştirdiklerini anlattı.

2009 yılı sonunda Türkiye genelinde 30 bayiye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Oral, şöyle devam etti:

"Split ve ticari klimaları kapsayan 450 milyon dolarlık soğutma pazarının yüzde 15'ine Japon markaları sahip. Bu alanda MHI bayileri ve ürünleri ile birlikte KX sistemlerinde olduğu gibi liderlik yolunda ilerliyoruz. Yeni yapılanma çerçevesinde Airfel'in 2009 yılı ciro hedefinin yüzde 25'ini ayrı bir organizasyon olarak planlanan MHI ürünlerinden elde etmeyi planlıyoruz. Ayrıca MHI için 2012 yılına kadar 20 milyon dolarlık marka yatırımı gerçekleştirmeyi düşünüyoruz."

Bayilerin yanında olmak amacıyla dekorasyon desteğinde bulunarak anahtar teslim projeler yaptıklarını bildiren Oral, sözlerini şöyle tamamladı:

"MHI showroom mağazalarında müşterilerimiz her türlü ihtiyaçlarını karşılayan ürünleri bulmanın yanı sıra satış sonrası hizmet desteği de alacak. Türkiye genelinde tek kurumsal kimlikle açılışları yapılan MHI bayilerinde endüstrinin en tasarruflu ve çevreye duyarlı MHI klimaları Airfel güvencesiyle tüketicilerle buluşuyor. MHI split klimalar çevre dostu, üst segment ve enerji tasarrufu sağlayan ürünler olarak pazarda yer alıyor."