"Parça parça tedbirler fayda sağlamaz"

Ertürk, küresel finansal krize ilişkin olarak tedbirlerin bir paket halinde birbiriyle uyumlu çıkarılması gerektiğine dikkat çekti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, küresel finansal krize ilişkin olarak alınacak parça parça tedbirlerin hiçbir fayda sağlamayacağını belirterek, "Bunların bir paket halinde birbiriyle uyumlu, birbirinin gücünü artıran bir paket halinde bir defada  ve iyi bir kurumsal iletişim, iyi bir kamuoyu iletişimi eşliğinde çıkarılması lazım" şeklinde konuştu.

Active Academy tarafından düzenlenen ve ana teması "Küresel Kriz ve Türkiye" olarak belirlenen 6. Uluslararası Finans Zirvesinin ikinci gününün açılışında konuşan Ertürk, kriz konusunda bilgi anlamında artık bir eksiklik, bir ihtiyaç bulunmadığını vurguladı.

Ertürk, "Bilmiyoruz diye hiçbirimiz söyleyemeyiz. Hiç kimse, hiçbir otorite, 'Bilmiyoruz, ne yapacağımızı bilmiyoruz' (diyemez). Bunu söyleyen zaten o işi yapmasın. Bugün öyle bir sorun yok. Bugün artık bilinenleri, ortaya çıkmış olanları, teknik olarak üzerinde çalışılmış olanları, hayata geçirme zamanı ve günüdür. Bugün o gündür" diye konuştu. Burada yaşanacak gecikmelere işaret eden Ertürk, ABD'deki kurtarma paketindeki gecikmenin, paketin etki gücünü, paketten beklenen iyileştirme gücünü azalttığını söyledi. Ahmet Ertürk, şu görüşleri dile getirdi:

"Türkiye'de onu yaşamak istemiyoruz. Onu yaşamamalıyız ve alınacak olan parça parça tedbirler inanın ki hiçbir fayda sağlamaz. Bunların bir paket halinde bir biriyle uyumlu, birbirinin gücünü artıran bir paket halinde bir defada ve iyi bir kurumsal iletişim, iyi bir kamuoyu iletişimi eşliğinde çıkarılması yapılması lazım. Bu konuda biz tecrübeliyiz. Bu konuda tecrübeli başka kurumlar da var. Bu kriz yönetimi bir orkestra yönetimi gibi... Bir şef, bütün orkestranın bütün enstrümanlarının uyumlu bir şekilde çalıştığı ve tek sesle ve onun da iyi bir şekilde ulaştırıldığı bir ortama ihtiyaç duyar. Bunun acil olarak özlemi içindeyiz."