"Türkiye krizden çok güçlü çıkacak"

Bakan Şimşek, dünyada bir kötümserlik havası estiğini, iyimserlik gibi kötümserliğin de bulaşıcı olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

GAZİANTEP - Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin küresel krizden çok güçlü çıkacağını ve çok daha iyi bir konuma geleceğini belirtti.

Şimşek, Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı tarafından yaptırılan Gazikent Üniversitesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, dünyada bir kötümserlik havası estiğini, iyimserlik gibi kötümserliğin de bulaşıcı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, daha önceki benzer dönemleri olduğu gibi bu sıkıntılı dönemi de atlatacağına dikkati çeken Şimşek, üniversite ve benzeri projelerin, Türkiye'nin temellerinin ne kadar sağlam ve Türkiye'nin temellerinin ne kadar sağlamlaştırıldığının göstergesi olduğunu ifade etti.

"Türkiye krizden güçlü çıkacak"

Şimşek, Türkiye'nin küresel krizden güçlü bir şekilde çıkacağını belirterek, şunları anlattı:

"Türkiye, bu krizden güçlü bir şekilde çıkacaktır. Biz özellikle bu dönemde hem reel sektörümüze hem reel sektörümüze hem de bankalarımıza büyük bir destek veriyoruz. Çünkü ikisi birbirinin ayrılmaz parçasıdır. İhracata destek anlamında Eximbank'ın kredilerinin artırılması yönünde attığımız ve atacağımız adımlar gerekse bankaların rahatlatılması için kendilerine vereceğimiz ekstra imkanlar, gerekse bizim girişimcilik ruhumuzun güçlü olduğu Anadolu'nun her yöresinde atılan bu adımlar sayesinde bence Türkiye, bu krizi fırsata dönüştürecektir. İnsan kalitemiz daha da yükselecektir, rekabet gücümüz daha da yükselecektir ve Türkiye daha iyi bir konuma gelecektir."