Randevulu sistem 15 Mart'ta başlıyor

Araç muayenesinde randevular 0212 444 80 08 numaralı telefondan veya internetten alınabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Araç muayene istasyonlarındaki sıra bekleme sorununu tamamen sona erdirmek için 15 Marttan itibaren randevulu sisteme geçilecek.

Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın, Ulaştırma Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında, araç muayene istasyonlarında bugüne kadar hem hizmet verenler hem de hizmetten yararlananlar açısından bir geçiş süreci yaşandığını anlattı. Bu süreçteki en büyük sıkıntının sıra beklerken oluşan uzun kuyruklar olduğunu belirten Aydın, bu sorunu çözmek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Çalışmalar kapsamında çift vardiya sistemi uyguladıklarını, hizmet süresini uzattıklarını, araçlara numara verdiklerini anlatan Aydın, şunları kaydetti:

"Bütün istasyonlardaki kapasitenin yarısı randevuya tahsis edilecek. 15 Mart Pazar gününden itibaren Ankara ve İstanbul'daki istasyonlar randevu vermeye başlayacak. Sistem, 16 Martta Ankara ve İstanbul, 23 Martta İzmir ve Bursa, 30 Martta da yoğun olduğunu belirlediğimiz 10 ilde faaliyete geçecek. Bu ayın sonunda araç muayene istasyonlarında yoğunluk yaşanan 14 ilde randevulu sisteme geçilmiş olacak."

Aydın, randevuların 0212 444 80 08 numaralı telefondan ya da www.ulastırma.gov.tr, www.ubak.gov.tr, www.kugm.gov.tr ve www.tuvturk.com.tr internet adreslerinden alınabileceğini söyledi.