Rusya, Türk tekstil şirketleri için de liste hazırlıyor

Rusya'ya Türk tekstilini ithal edecek şirketlerin listeleri hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Türk tekstil ürünlerini Rusya'ya getirme hakkına sahip olacak şirketlerin listesini hazırlıyor. 

Rus "İzvestiya" gazetesinde yer alan haberde, "Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Federal Gümrük Servisi'nin Rusya'ya operatif olarak Türk tekstil ürünlerini getirmelerini sağlayacak ithalatçı şirketlerinin listelerini oluşturuyor. Bu kumaş ve tekstil yarı ürünlerini kapsıyor. Hazır kıyafet ithalatçılarının 'Beyaz listesinin' hazırlanması henüz beklenmiyor. Daha önce bakanlık Türk hazır ürünlerini yasaklamak istediğini bildirmişti" denildi. 

Habere göre, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı kıyafet üreticilerini birleştiren "Soyuzlegprom"dan üretici ve ihracatçının, onun adresinin, alan tarafın, ürün kodunun ve isimlerinin belirtileceği belgeyi doldurmasını rica etti. Bunun Gümrük Servisi'nin yerli fabrikalar için kumaş getirenleri sınırdan geçirmelerini sağlayacağı belirtildi. 

"Soyuzlegprom" Başkanı Andrey Razbrodin İzvestiya'ya yaptığı açıklamada, Rus fabrikalarının şu anda Türk kumaşlarından tamamen vazgeçemeyeceklerini belirterek ayrıca Türkiye'den tekstil alımına resmi bir yasak getirilmediğini buna rağmen ithal ürünlerin Kasım ayından itibaren sınırda beklediklerini hatırlattı. 

Razbrodin, "Fikir  kimin, hangi ürünlerle çalıştığını gösteren kesin bir harita belirlemek. Bir sonraki adım ise Türkiye'den ürün almaya devam edecekleri ve kimlerin diğer ülkelere yönelmesi gerektiğini belirlemek" dedi.