Rusya'ya makine ihracatında büyük artış

Makine ve aksamları ihracatı, yılın ilk 7 ayında 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 5,2'lik artışla 8 milyar dolara yükseldi. Rusya'ya yönelik ihracatta ise artış oranı yüzde 62 oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) açıklamasına göre, Türkiye'nin makine ihracatı bu yılın ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5,2 artışla 8 milyar dolara ulaştı.

7 aylık süreçte başta motorlar, kurutma, inşaat ve madencilik makineleri olmak üzere sektördeki pek çok alanda büyüme kaydedildi.

Türkiye'nin makine ihracatında Almanya'nın liderliği koruduğu bu dönemde, Rusya pazarına ihracat da yüzde 62'lik artışla 161 milyon dolara yükseldi.

Konuya ilişkin açıklama yapan MAİB Başkanı Adnan Dalgakıran, Rusya'ya takım tezgahları ile inşaat ve madencilik makineleri ihracatında yüzde 100'ün üzerinde artış sağladıklarını söyledi.

Türkiye'nin Rusya'ya genel ihracatı içinde makine sektörünün payının yüzde 12 seviyesinde olduğunu belirten Dalgakıran, Türk makinelerinin Rusya'da popülaritesinin arttığını aktardı.