Sabancı Vakfı'ndan AÇEV projesine 1.14 milyon TL hibe

Vakıf, "Kadınların Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi"ne katkı sağladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Sabancı Vakfı, Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın (AÇEV) "Kadınların Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi"ne 1.14 milyon TL hibe aktardı.

Yapılan açıklamada, Sabancı Vakfı'nın kadınlara, gençlere ve engellilere eşit fırsatların yaratılması ve topluma aktif katılımlarını destekleyen ortamların geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla belirlediği programlar stratejisi kapsamında AÇEV'in projesine destek sunduğu belirtildi.

Bu çerçevede Sabancı Vakfı'nın AÇEV'e 1.14 milyon TL hibeyle destek verdiği kaydedilen açıklamada, bugüne kadar kadınlara yönelik çok sayıda destek ve güçlendirme projesine imza atan AÇEV'in, bu projeyle kadınların toplumsal hayata katılımlarının önündeki engellerin eğitim yoluyla aşılmasını amaçladığı ifade edildi.

Projenin hazırlıklarına 2008 yılının ikinci yarısında başlandığı ve projeye 2009 yılı başında start verildiği aktarılan açıklamada, projede bugüne kadar 92 gönüllü eğiticiye eğitim verildiği, düzenlenen 85 kursla 1500 kadına ulaşıldığı bildirildi.

Kurslarda bir taraftan kadınların okuma-yazma öğrendiği, diğer taraftan da hem kendi hakları, hem de engelli hakları konusunda bilgi ve bilinç düzeylerinin yükseltildiği kaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Proje, 2009–2011 yılları arasında Adana, İzmir, Nevşehir, Trabzon ve Van'da uygulanacak. Yaklaşık 11 bin kadın, genç kız ve engelli kadına ulaşılması hedefleniyor. Düzenlenecek seminerlerle hem eğitim alanlarda hem de toplumda engelli haklarıyla ilgili bilgi ve duyarlılık geliştirilmesi hedefleniyor."