”Sabit telekom operatörlerinin rekabet gücü arttı”

Türk Telekom Genel Müdürü Doany, şehir içi telefon hizmetlerinin rekabete açılmasını değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, şehir içi telefon hizmetlerinin rekabete açılmasının, Türk Telekom ve alternatif telekom operatörlerine, sabit telefon hizmetlerini mobil hizmetler karşısında daha rekabetçi bir hale getirmek için birlikte çalışma olanağı tanıdığını ve sabit telekom operatörlerinin rekabet etme gücünü artırdığını bildirdi.

Doany, yaptığı yazılı açıklamada, şehir içi telefon hizmetlerinin rekabete açılmasıyla, alternatif operatörlerle birlikte mobil hizmetler karşısında rekabet güçlerinin arttığını ifade etti.

Türk Telekom gibi diğer telekom operatörlerinin de şehir içi telefon hizmetleri sunabilmesini olanaklı kılan düzenlemeyle, şehir içi sabit telefon hizmetlerinde rekabette ilk aşamanın hayata geçmiş olduğunu belirten Doany, teknik altyapının hazırlanmasından sonra geri kalan sürecin de tamamlanacağını kaydetti.

Avrupa Birliği'nin mobil ara bağlantı ücretlerini indirme ve sabit ile mobili dengeleme yolundaki yeni yaklaşımlarını hatırlatan Doany, Türkiye'de aynı doğrultuda atılan adımlardan dolayı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer'e teşekkür etti.

Sabit telefon hizmeti veren operatörler olarak mobil hizmetler ile rekabet içerisinde olduklarını anımsatan Doany, şunları kaydetti:

"Bu gelişme, Türk Telekom ve alternatif telekom operatörlerine, sabit telefon hizmetlerini mobil hizmetler karşısında daha rekabetçi bir hale getirmek için birlikte çalışma olanağı tanımış ve sabit telekom operatörlerinin rekabet etme gücünü artırmıştır. Ayrıca Avrupa Birliği'nin yeni yaklaşımıyla uyumlu bir şekilde atılan adımlar ile Türkiye, telekomünikasyon sektörünü, ödedikleri yüksek arabağlantı ücretleri nedeniyle küçük mobil operatörlerin büyükleri sübvanse ettikleri, yine sabit operatörlerin mobil operatörleri sübvanse etmek durumunda kaldıkları AB üye ülkeleri sektörlerinin önüne geçirmiştir."

WiRO ile yurt dışında okuyan öğrencilere özel kampanya

Öte yandan Türk Telekom, yakınsama vizyonu kapsamındaki katma değerli servisi WiRO ile yurt dışında okuyan öğrencilere özel bir kampanya başlattı.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom'un 2009 başında sunduğu ve yurt dışından WiFi uyumlu cep telefonları veya dizüstü bilgisayarlar üzerinden ev veya iş yeri telefonu tarifesiyle arama yapma imkanı sağlayan WiRO, yurt dışında okuyan Türk öğrencilere, aileleri ve arkadaşları ile ücretsiz konuşma seçeneği sunuyor.

Kampanya kapsamında, WiRO aboneliğinin gerçekleştiği günü takip eden aydan başlayarak kullanılmak üzere, 2 ay boyunca her ay 800 dakika Türk Telekom şebeke içi (şehir içi ve şehirler arası) arama ücretsiz hediye edilecek.

Türk Telekom'un yurt dışında öğrenim gören tüm öğrencilere ve ailelerine ulaşmayı hedefleyen kampanyasına 30 Haziran'a kadar başvuru yapılabilecek.