”Sanayi üretimindeki düşüş beklenen bir şeydi”

Bakan Çağlayan, Aralık ayında sanayi üretiminde gerçekleşen düşüşün kendine özgü koşulları olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Aralık ayında sanayi üretiminde yüzde 17,6'lık düşüşü değerlendirirken, Aralık ayının kendine özgü koşulları olduğunu belirterek, "Bu beklenen bir şeydi" dedi.    

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çağlayan, "Aralık ayında sanayideki yüzde 17,6'lık daralmanın nedenlerinin" sorulması üzerine, Aralık ayının kendine özgü koşulları olduğunu ifade etti. Çağlayan, "Bu beklenen bir şeydi. Bunun iki nedeni var; biliyorsunuz Aralık'ta çok az çalışma günü vardı, ayrıca küresel krizin etkileri oldu. Sert bir düşüş oldu ama bundan sonra bu sertlikte olmaz. Bunun büyümeye menfi yansıması olur" diye konuştu. 

Bundan sonraki sürece ilişkin tahmininin sorulması üzerine Çağlayan, "Benim tahminime göre, 3. çeyrekten itibaren yukarıya doğru çıkış başlar. Çıkış, yavaş yavaş başlar. Öyle sanıyorum ki biz Avrupa'dan daha çabuk toparlanmaya başlarız" karşılığını verdi.

Krize dönük çeşitli önlemler aldıklarına işaret eden Çağlayan, dün Meclise sunulan İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Tasarısının önemini vurguladı.