Şeftaliler dereye döküldü

Çanakkale Lapseki'de, şeftali alım fiyatlarının düşük olmasına tepki gösteren bir grup üretici ürünlerini dereye döktü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇANAKKALE - Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, şeftali alım fiyatlarının düşük olmasından yakınan bir grup üretici, ürünlerini dereye döktü. Türkiye'nin önemli meyve üretim merkezleri arasında yer alan Lapseki'ye bağlı Yeniceköy'de, meyve suyu için toplanan şeftali fiyatının bu yıl düşük olması üreticinin tepkisine neden oldu.

Geçen yıl kilogramı 50 ila 75 kuruş arasında alıcı bulunan şeftalinin bu yıl 25 kuruştan satılmasına tepki gösteren bir grup üretici, kasalara doldurdukları ürünlerini köyün içinden geçen dereye döktü.

Köyde uzun yıllardır meyve üretimi yapan Metin Dalkıran, köye gelen 6 firmanın meyve suyu üretimi için şeftali alımı yaptığını belirterek, fiyatların düşük olması nedeniyle firmalara ürün vermeyeceklerini söyledi.

Şeftali bahçesi bulunan Rahmi Öz ise uzun yıllar üretim yaptığını, ancak bu yılki durum gibi bir olayla karşılaşmadığını ifade ederek, ''Şeftali fiyatları çok düşük. Şeftalinin kilogramı 25, çay ise 50 kuruş. Bu işin içinden nasıl çıkacağız bilmiyorum. Bahçemdeki ürünleri toplamadım. Hepsi ağaçlarda kaldı'' diye konuştu. Köy muhtarı Ali Balta da üreticilerin tepkilerinde haklı olduğunu savunarak, ürünlerin kolay yetişmediğini belirtti.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir