Seyitömer için ihaleye çıkılıyor

Enerji Bakanlığı Müsteşar Kilci Seyitömer Santrali'nin özelleştirmesi için YPK kararı hazırlandı, yakında ihaleye çıkılacak dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Enerji Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, Seyitömer Termik Santrali'nin özelleştirilmesi için Yüksek Planlama Kurulu kararının hazırlandığını ve yakın zamanda ihaleye çıkılacağını söyledi. Elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesine yönelik ihalelerde yaşanan sorunlar nedeniyle beklendiği kadar devir gerçekleştirilemezken geçen yıl 1,120 MW büyüklüğe sahip Hamitabat Santrali için çıkılan ihale de iptal edilmişti.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) Kütahya'daki linyitle çalışan 600 MW'lık Seyitömer Termik Santrali için ihaleye çıkılması durumunda, üretim santralleri için yeniden süreç başlatılmış olacak. Soruları yanıtlayan Kilci, Seyitömer Santrali'nin özelleştirilmesi için YPK kararının hazırlandığını belirterek, "Elektrik üretim santrallerinin özelleştirmesinden vazgeçmedik ama dağıtım ihalelerinde yaşanan gelişmelerden dolayı üretim özelleştirmeleri gecikti. Dağıtıma teklif verenler üretim özelleştirmeleri için en önemli adaylar neticede. Üretim özelleştirmesi için portföyleri gözden geçirip bir ya da ikisinin özelleştirilmesi için hazırlık yapıyoruz" dedi.

Daha önce elektrik dağıtımın son safhasında elektrik üretim özelleştirmelerine başlama öngörüleri bulunduğunu kaydeden Kilci, "Dağıtım özelleştirmelerinin bir bölümünün gerçekleşmemesi üretim özelleştirmelerini zora soktu. Yakın zamanda Seyitömer Santrali için ihaleye çıkılacak" dedi. Elektrik üretim özelleştirmelerinde, öncelikli dört termik üretim tesisinin portföy gruplarından ayrı olarak özelleştirileceği açıklanmıştı. Bu tesisler ise Hamitabat (1,120 MW), Soma A-B (1,034 MW), Çan (320 MW) ve Seyitömer (600 MW) olarak belirlenmişti.

(Reuters)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir