SGK prim borçlularına yeni hak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, işverenlerin 12 ayı geçmeyen borçlarını uygun koşullarda taksitlendirerek yapılandıracaklarını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işverenlerin 12 ayı geçmeyen SGK borçlarını uygun koşullarda taksitlendirerek yapılandırılacağını açıkladı.

Selçuk yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uyumlu işveren düzenlemesinin hayata geçirildiğini belirterek, "Uyumlu işverenlerimiz aylık taksitler halinde prim borçlarını ödeyebilecek, 60 aya kadar taksitlendirme yapılabilecek" dedi ve ekledi: "500 bin liraya kadar olan borçlarda teminat aranmayacak."

Düzenlemeden yararlanabilecek uyumlu işverenlerin tespiti Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacak. İlgili tespitte ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle yıllık gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olanlardan; başvuru tarihi itibarıyla en az 3 yıldır prim ödeme yükümlüsü olmak şartı aranacak.

İşverenlerin başvuru tarihinden geriye doğru üç yıla ait aylık prim ve hizmet belgelerini süresinde vermiş buna rağmen son bir  yıl içerisinde borçlarını ödeyememiş olması gerekecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir