Shell Türkiye 85 yaşında

Cumhuriyet'in kuruluşuyla birlikte Türkiye'de faaliyet göstermeye başlayan Shell, bugün Türkiye'nin önde gelen enerji gruplarından biri

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Shell, Türkiye'deki 85. yılını kutluyor.

Shell Türkiye'den yapılan açıklamada, 85 yıl önce Cumhuriyet'in kuruluşuyla birlikte Türkiye'de faaliyet göstermeye başlayan şirketin, bugün 8 milyar dolar cirosuyla Türkiye'nin önde gelen enerji gruplarından biri haline geldiği belirtildi.

Türkiye'yi, akaryakıt dağıtım sektöründeki faaliyetlerinde verimliliğini artırmayı hedeflediği 6 kilit ülkeden biri olarak belirleyen Shell'in, Türkiye'deki varlığını ve konumunu daha da güçlendirmek amacıyla Shell & Turcas şirketinin kurulduğu hatırlattı.

Shell Türkiye Ülke Başkanı Canan Ediboğlu, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, 85 yılda, Türkiye'nin en beğenilen enerji ve petrokimya şirketi konumuna ulaşan şirketin yatırımlarına ilk günkü heyecan ve kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

Ediboğlu, ortak girişim şirketi Shell & Turcas Petrol A.Ş'nin de Shell'in Türkiye'de varlığını güçlendirme strateji doğrultusunda kurulduğunu ve şirketin hedeflenenden de kısa bir sürede, beklentilerinin de ötesinde bir başarıya ulaştığını açıkladı.