Şimşek, Tekstil zirvesindeki diyalog iddialarını yalanladı

Bakan, TÜİK'teki toplantıda kurla ilgili basında yer alan diyalogun yaşanmadığını açıkladı; "tamamıyla hayal ürünü" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, çarşamba günü gerçekleşen "Tekstilde Yeni Değişim-Dönüşüm Stratejisi Toplantısı"nda, YTL'nin değeri ve kura ilişkin sektör temsilcileri arasında yaşandığı iddia edilen diyalogların "tamamıyla hayal ürünü olduğu ve gerçeklerle bağdaşmadığını" açıkladı.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı yazılı açıklamada, bugün bazı gazetelerde toplantıya ilişkin haberler yer aldığını ve bu haberlerde sektör temsilcileriyle kendisi arasında YTL'nin değeri ve kura ilişkin diyaloglar yaşandığının yazıldığına dikkat çekti.

Şimşek açıklamasında şunları kaydetti:

"27 Ağustos 2008 tarihinde TÜİK'teki toplantıya atfen bugün bazı gazetelerde çıkan 'İşte Gizli Zirvedeki Kur Kavgasının Tutanakları' ve 'Tekstil Zirvesinde Bakanların Aşırı Değerli YTL Tartışması' başlıklı haberler ve haberlerde geçen şahsıma yönelik ifadeler tamamıyla hayal ürünüdür ve gerçeklerle bağdaşmamaktadır.

Kapalı kapılar ardında gerçekleşen bu toplantıda, sektör temsilcileriyle yapıldığı iddia edilen diyaloglar kesinlikle yaşanmamıştır, söz konusu haberleri yalanlıyoruz."