Sivas ve Yozgat'ta 3,200 kişi işe alınacak

İŞKUR tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında geçici süreyle iş sahibi olanların sayısı artıyor. Son olarak Yozgat ve Sivas’ta toplam 3 bin 200 kişi TYÇP’ler kapsamında istihdam edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME





ANKARA  –Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında geçici süreyle iş sahibi olanların sayısı artıyor. Son olarak Yozgat ve Sivas’ta toplam 3 bin 200 kişi TYÇP’ler kapsamında istihdam edilecek. 2011 yılında 60 bine yakın kişi İŞKUR tarafından düzenlenen TYÇP’ler kapsamında istihdam edilmiş iken, 2012 yılının sadece ilk iki ayında bu sayı 35 bini geçti.

İŞKUR’dan yapılan açıklamaya göre 25 Mayıs Cuma günü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla Yozgat’ta gerçekleştirilecek törende bin 200 kişi; 26 Mayıs Cumartesi günü Sivas’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılacağı törende ise 2 bin kişi TYÇP kapsamında İŞKUR tarafından geçici olarak işe yerleştirilecek. İşe yerleştirilen kişiler okullarda, kamusal altyapı çalışmalarında, çevre düzenlemelerinde ve ağaçlandırma çalışmalarında görev yapacaklar.

TYÇP Nedir nasıl uygulanır?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan, doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesini sağlayan programlar olan TYÇP’ler İŞKUR tarafından Türkiye genelinde uygulanıyor. Bu faaliyetler, genellikle ekonomik kriz, özelleştirme, ekonomik yapılanma, doğal afetler ve işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin, çalışma yaşamından uzun süre ayrı kalarak maddi sıkıntıya düşmelerini önlemek, çalışma alışkanlık ve disiplinlerini yitirmemelerini sağlamak, ayrıca kısa süreli istihdam ve eğitimleri için yürütülüyor.

Kamu yararına yönelik olma zorunluluğu taşıyan TYÇP’lerin düzenlenebileceği alanlar; çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işleri yapılması, restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, ağaçlandırma, park düzenlemeleri, vadi ve dere ıslahı, erozyon engelleme çalışmaları kapsıyor. TYÇP’lerin süresi en fazla 8 ay oluyor. 2011 yılında 60 bine yakın kişi İŞKUR tarafından düzenlenen TYÇP’ler kapsamında istihdam edilmiş iken, 2012 yılının sadece ilk iki ayında bu sayı 35 bini geçti.

Bu konularda ilginizi çekebilir