Sivas'ta üretilen konteyner taşıma vagonuna Avrupa vizesi

Sivas'ta yük vagonu üretimi yapan TÜDEMSAŞ, Rgns tipi konteyner taşıma vagonu için TSI belgesi aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sivas'ta yük vagonu üretimi yapan Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi A.Ş. (TÜDEMSAŞ) Rgns tipi konteyner taşıma vagonu için TSI belgesi (Karşılıklı İşletilebilirlik Teknik Şartları) alındı. Fabrikada üretilen yeni nesil yük vagonları artık Avrupa'daki demiryolu ağlarında kullanılacak.

Avrupa Birliği veri tabanına (Nando) kayıtlı, VUZ (Vyzkumny Ustav Zeleznicni) firması tarafından Sivas'taki fabrikada Rgns tipi konteyner taşıma vagonuna ait teknik dokümanlar, TÜDEMSAŞ Kalite Yönetim Sistemi ve üretim hatları denetimden geçirildi. VUZ firması tarafından yapılan tüm test ve incelemelerden olumlu sonuç alan TÜDEMSAŞ, Rgns tipi konteyner taşıma vagonu için, demiryollarında yapılan yük ve yolcu taşımacılığında uluslararası demiryolu hatlarında işletilen yük vagonlarının kesintisiz ve güvenli bir şekilde çalıştırılmasını ifade eden TSI belgesini aldı.

TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan yaklaşık bir yıldır yapılan özverili çalışmalar sonucu alınan bu belge sayesinde Avrupa'nın bütün kapılarının TÜDEMSAŞ'a açıldığını ve Türkiye'nin yük vagonu sektöründe sınıf atladığını söyledi. Koçarslan, "Bunun ikinci ayağı olan Sgns tipi vagon için denetimine gireceğiz. İnşallah, bu vagonumuz için de, başarılı geçecek denetim sonrasında sertifika almış olacağız. 2015 yılı itibariyle, Zaces tipi Sarnıç Vagonu ve Tans tipi Kapalı Cevher Vagonları için proje, prototip üretimi, test, sertifikasyon ve seri üretim aşamalarına yönelik TSI çalışmalarımızı başlattık ve çalışmalarımız son hızla devam ediyor. 2018 yılına geldiğimizde yeni nesil milli yük vagonu dahil toplam 10 tane vagonumuz için TSI belgesi almış ve bu vagonları TSI standartlarında üretiyor olacağız. Bu demiryollarımız için çok önemli bir adım olup, tarihi bir başarıdır" diye konuştu.

VUZ firması temsilcileri Jiri Puda ve Jan Veselik yapılan denetlemeler sonunda TÜDEMSAŞ'ın yük vagonu üretiminde uluslararası standartları yakalamış olduğunu ve TSI Belgesi almaya hak kazanarak sınıf atladığını ifade etti.

vagon-orta.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir